De beste familiespillene i 2020De beste familiespillene i 2020

De beste familiespillene i 2020

Mange har tilbrakt mer tid med familien i år enn før, og for å unngå at dere blir lei av hverandre har vi løsningen: her er årets beste familiespill, for timevis med moro dere alle kan dele.

Det er flere grunner til at moroa i stor grad vil foregå innendørs fremover. Ikke minst banker julen på døren, og familien samler seg rundt bordet. Men det er ikke bare lett å holde alle underholdt, og dagene kan fort bli ensformige og kjedelige.

 

Vi tenker ofte at brettspill er løsningen på all verdens problemer (til en viss grad) - om bare flere hadde ryddet bordet og samlet seg for å gjøre noe sammen! Et godt brettspill vil forene både familie og venner i latter og felles frustrasjon, så her har vi samlet årets beste familiespill - til glede for dere alle sammen.

Inifnity Gauntlet: A Love Letter Game

Mange er kjent med klassikeren Love Letter, og hvis du ikke er det får du nå en ny og spennende vri med Infinity Gauntlet. En av spillerne tar rollen som Thanos mens de andre spiller kjente superhelter fra Marvel-universet. Målet er å redde universet fra undergang, ved å stoppe Thanos fra å samle alle evighetssteinene.

 

Denne varianten skiller seg fra originalen ved å endre oppsettet fra alle-mot-alle til alle-mot-en, som skaper en engasjerende twist på et lagspill. I bunnen finner vi et enkelt kortspill, om å trekke og spille ett og ett kort og gjennomføre kortets effekt. På veien vil dere prøve å lure frem informasjon om motstanderens kort og planer. 

 

Thanos får spille med flere kort på hånden, mens lagspillerne kan utføre kraftige kombinasjoner. Et supert familiespill som lar alle få sjansen til å føle seg mektige og lure.

 

Sjanger: Familiespill / kortspill

Antall spillere: 2-6

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 10+

Spilletid: 15 minutter

 

Bestill Infinity Gauntlet: A Love Letter Game her.

Mariposas

Et nytt spill fra skaperen av det prisbelønnede Wingspan - en av våre andre favoritter. Mariposas betyr sommerfugler på spansk, og i dette vakre spillet får dere delta i den årlige vandringen av monarksommerfuglen, fra Mexico og utover hele østlige Nord-Amerika, og hjem igjen. Men ingen enkelt sommerfugl fullfører noen gang hele rundturen.

 

Dette vakre spillet lar dere være med på denne utrolige reisen, ved at dere skal flytte sommerfuglene deres og samle sett av gjenstander som gir dere poeng. Det høres enkelt ut, men her er det rom for mange ulike strategier.

 

Spillet foregår over tre årstider. Generelt vil du prøve å flytte sommerfuglene dine nordover på våren, spre dem utover om sommeren, og reise hjem igjen på høsten. Men man teller poeng på slutten av hver årstid, og ved høstens slutt er det spilleren med den mest suksessfulle sommerfuglfamilien totalt sett som vinner.

 

Sjanger: Familiespill / natur

Antall spillere: 2-5

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 14+

Spilletid: 45-75 minutter

 

Bestill Mariposas her.

Everdell og utvidelsene Bellfaire og Spirecrest

Everdell skiller seg ut som et utrolig pent spill, som samtidig er både villedende enkelt og overraskende komplisert. Det handler om et samfunn av fredselskende og arbeidsomme dyr, som bygger og utvikler sin lille bygd rundt det Evige Treet. 

 

Nå har Everdell fått to nye utvidelser: Bellfaire kommer med regler og komponenter som lar dere utvide til 5 og 6 spillere, i tillegg til nye lokasjoner og hendelser som øker spillets gjenspillbarhet betraktelig.

 

Spirecrest introduserer vær som et element i spillet, som setter utfordrende begrensninger for alle, i tillegg til ekspedisjoner, som er en helt ny måte å vinne seierspoeng på.

 

Dette er et fantasirikt brettspill som vekker alle sansene til live med sine vakre illustrasjoner og taktile komponenter. Perfekt for å engasjere hele familien!

 

Sjanger: Familiespill / strategispill

Antall spillere: 1-4 (utvides opptil 6)

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 13+

Spilletid: 40-80 minutter

 

Bestill Everdell og utvidelsene Bellfaire og Spirecrest her.

Pandemic: Hot Zone - North America

Elsker dere Pandemic, men har dere dårlig tid eller ikke nok plass på bordet? Da er Pandemic: Hot Zone - North America laget spesielt for dere. Dette gir dere den ekte Pandemic-opplevelsen, i en 50% mindre eske, og som tar halvparten så lang tid.

 

Spillet lar dere som vanlig ta på dere rollene som leger og vitenskapsfolk med hver deres unike evner, som skal hindre smittsomme sykdommer fra å spre seg. Aktuelt både som interessant samtidspuslespill for de voksne, og kanskje som et utdannende element for de yngre.

 

Har dere derimot nok av plass på bordet, og liker et større prosjekt med en større gevinst, anbefaler vi gladelig Pandemic Legacy: Season 0, som også fikk plass blant årets beste brettspill.

 

Sjanger: Familiespill / samarbeidsspill

Antall spillere: 2-4

Språk: Engelsk (finnes også i norsk utgave)

Aldersgruppe: 8+

Spilletid: 30 minutter

 

Bestill Pandemic: Hot Zone – North America på engelsk her.

Bestill Pandemic: Hot Zone – North America på norsk her.

Fort

Fort er et lite kortspill, fra designerne bak en av våre andre favoritter, Root (i likhet med Pandemic nevnte vi også Root og utvidelsene blant årets beste brettspill). Som spillere tar dere rollen som barn som skal prøve å utvide sin vennekrets, samle pizza og leker, og bygge verdens beste trehus - alle barns drøm.

 

Ved å gjøre alle disse kule greiene, vil du vinne seierspoeng. Men kortene dine lar deg ikke bare gjøre ting på din tur. Hold et godt øye med motstanderne dine, for av og til får du muligheten til å herme etter dem. Her er det store sjanser for å få en vinnende kombo! Vil du være trofast mot din faste gjeng, eller vil du kopiere det de andre ungene gjør?

 

Vær forsiktig, kortstokken din kan fort begynne å miste kort hvis du ikke bruker dem. Tross alt, hvis du ikke leker med vennene dine, hvorfor skulle de ha lyst til å henge med deg lenger?

 

Sjanger: Familiespill / kortspill

Antall spillere: 2-4

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 10+

Spilletid: 20-40 minutter

 

Bestill Fort her.

Ticket to Ride: Amsterdam

Dette er det yngste barnet i Ticket to Ride-familien, en spillserie som aldri skuffer, og som har funnet sin plass i utallige hjem over hele verden. Gangen er stort sett den samme, dere samler kort, bygger toglinjer, og fullfører billetter eller ruter.

 

Som i Ticket to Ride: London, er dette en mindre variant av det klassiske brettspillet, som tar kun 15 minutter å spille gjennom. Denne gangen befinner vi oss i 1600-tallets Amsterdam, under Nederlands gylne tidsalder, og som spillere skal dere utvikle hver deres handelsruter i verdens rikeste by. 

 

Men pass på hva du handler i - noen varer er mer verdifulle enn andre!

 

Sjanger: Familiespill / kortspill

Antall spillere: 2-4

Språk: Engelsk (finnes også i norsk utgave)

Aldersgruppe: 6+

Spilletid: 10-15 minutter

 

Bestill Ticket to Ride: Amsterdam på engelsk her.

Bestill Ticket to Ride: Amsterdam på norsk her.

Here to Slay

Here to Slay er et konkurransedrevet fantasy-rollespill-strategi-kortspill (jepp) hvor du skal sette sammen din helt egen bande med eventyrere, som vil bekjempe farlige monstre og noen ganger sabotere for vennene dine!

 

Spillet er laget av skaperne bak party-suksessen Unstable Unicorns, og inkluderer alt du kan tenke deg for å skape et kaotisk og lattermildt brettspill for hele familien. Drager, kort, terninger, søte dyr, heltemot, en-mot-en utfordringer, og lure, små triks for å vippe oddsene i din favør.

 

Varm opp stemmebåndene og sørg for at dere er Here to Slay.

 

Sjanger: Selskapsspill / familiespill

Antall spillere: 2-6

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 12+

Spilletid: 15-90 minutter

 

Bestill Here to Slay her.