Dette er de beste brettspillene så langt i 2019Dette er de beste brettspillene så langt i 2019

Dette er de beste brettspillene så langt i 2019

Vi er halvveis inn i 2019, og det har allerede kommet mange nye brettspill som har blitt klare favoritter. Her får du en oversikt over hvilke brettspill du bare MÅ prøve - som vi i Outland mener er de beste brettspillene i 2019!

Brettspill er perfekt i dra frem uansett vær og anledning. Enten det er en varm sommerkveld ute på verandaen, eller du er inne mens tordenværet braker løs, om dere er et kjærestepar eller en stor vennegjeng på åtte - brettspill er en sikker vinner om du jakter etter mange timer med underholdning. 

 

Jaroslaw "Jarek" Szczepanik er Outland sin egen spesialist innen brettspill, og følger daglig med på nye slipp og kunngjøringer - i tillegg til å være Outlands testkanin for samtlige brettspill. 

 

Her har Jarek kommet frem til de beste brettspillene som har skilt seg ut i løpet av 2019, samt nevnt en liten (stor) godbit som er rykende fersk!

Wingspan

Wingspan har blitt kåret til månedens brettspill i juli, noe som passer utmerket med tanke på at dette er måneden sola skinner mest og fuglene kvitrer så vakkert. 

 

Brettspillet er et konkurransedrevet strategispill fra Stonemaier Games, der du får testet din indre fugleinteresse. Som fugleentusiast, fuglekikker, ornitolog og samler, skal du forsøke å oppdage og tiltrekke deg de beste fuglene til ditt nettverk. 

 

Hver fugl, som kommer i form av et kort, har helt spesielle og mektige kombinasjoner, og vil skape et bredt handlingsrom for deg og dine medspillere. Det er tre ulike habitat fuglene kan utspille seg i - skogen, gressletter og våtmarken. Hvert område har ulike funksjoner, og det gjelder å spille dine fuglekort til riktig habitat. 

 

Spillet er ganske så enkelt, men likevel så utrolig morsomt! Vinneren er den som har klart å samle flest poeng etter fire hurtige runder.

 

Med andre ord, Wingspan er et fantastisk spill der du får fart på vingene og kjemper deg til seier ved å bygge opp habitatet ditt - i tillegg til at du lærer deg mange nye fuglearter og navn! 

 

Sjanger: Strategispill / Familiespill

Antall spillere: 1-5

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 10+

Spilletid: 40-70 minutter

 

Bestill Wingspan her.

Aeon's End: Legacy

Ikke kjent med Aeon’s End-serien? Da anbefaler vi at du gir samarbeidsspillet et forsøk! 

 

Den siste utgaven som har blitt en stor snakkis er Aeon's End: Legacy - det tredje spillet i Aeon's End-serien, utviklet av Kevin Riley og Nick Little. Gjør deg klar for brettspill som vil ta deg med på en fantasyopplevelse uten like. 

 

I spillet tar dere rollen som Breach Mages, menneskehetens siste håp for overlevelse. Målet deres er å beskytte byen Gravehold mot The Nameless, som er i ferd med å utrydde alt menneskeliv.

 

For hvert kapittel du tar deg gjennom, og for hver nye nemesis du beseirer, vil du utvikle nye evner, få oppgradert utstyret ditt og få tilgang til forsyningskort som vil gjøre deg sterkere for hver kamp du gyver løs på. 

 

Når spillet er slutt vil du ha utviklet din helt unike karakter. Du har fått nye spillerkort som du kan bruke til å spille Aeon's End: Legacy på nytt, eller bruke dem i andre Aeon's End-spill. Spillet er også et godt alternativ for dem som har vært interessert i Gloomhaven, men ønsker noe som er snillere mot lommeboka.

 

Det finnes ingen ende i denne brettspillserien - så la deg sluke inn i en verden der DU er den viktigste personen.

 

Sjanger: Samarbeidsspill / Kortspill

Antall spillere: 1-4

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 14+

Spilletid: 45-90 minutter

 

Bestill Aeon's End: Legacy her.

Tiny Towns

Hvem klarer å bygge den mest fantastiske byen av deg og dine medspillere? Det er nemlig enklere sagt enn gjort! 

 

I Tiny Towns er du både selveste borgermesteren og byplanleggeren, og ditt mål er å bygge opp den lille byen din på et 4x4 rutenett, der du plasserer ressurskuber for å lage bygninger. På rundgang får hver spiller velge hvilke ressurser alle spillerne skal få den runden. Hver bygning krever ulike ressurser, og vil gi deg seierspoeng på hver sin unike måte. 

 

Det blir fort trangt om plassen, og hvert spill vil gi deg skikkelig hjernetrim - du må bygge smart fra starten for å ikke spolere dine egne planer. Samtidig er det viktig å følge med på hva de andre er ute etter å bygge, slik at du ikke blir sittende med lageret fullt av ressurser du ikke trenger.

 

Når ingen spillere kan plassere ut flere ressurser eller bygge flere bygninger avsluttes spillet. Alle feltene du har uten en bygning gir deg et minuspoeng, og spilleren med flest poeng vil stå igjen som vinner!

 

Tiny Towns er et utrolig morsomt brettspill, med raskt tempo, og har en betydelig strategisk dybde, noe som definitivt vil få svetten til å piple fra panna. Det tar ikke mer enn 20 minutter per spill, og er et fantastisk forslag til et lett familiespill, eller en spennende "filler" for brettspillkjennere.

 

Sjanger: Familiespill / Abstrakt

Antall spillere: 1-6

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 10+

Spilletid: 45-60 minutter

 

Bestill Tiny Towns her.

Copenhagen

I samme sjanger som Tiny Towns vil vi gjerne gi en ekstra anbefaling. Du må ikke dra til København for å se Nyhavn - i Copenhagen kan du bygge det fargerike havnekvarteret selv!

 

Selv om dette er et spill hvor det lønner seg å være rask, oppmuntrer det samtidig til overraskende mye strategi. Hvert spill tar vanligvis ikke mer enn 20 minutter, men vil alltid være fylt med spenning og opprivende beslutninger. 

 

Som spillere må dere designe nye fasader for disse husene, slik at de passer sømløst inn i den idylliske havnesettingen. Ved bruk av kort sikrer du deg de tilsvarende fasadebrikkene, som du bruker til å pryde husene dine. Å bygge over enkelte felt og etasjer kan gi deg ekstra evner for resten av spillet. Og etasjer som består av kun vindusfronter, for eksempel, er spesielt givende og vil gi deg mange poeng.

 

Til sammen er Copenhagen et ukomplisert familiespill, som likevel er komplisert nok til å allerede være nominert til Årets voksenspil 2019 i Danmark. Komponentene er vakre, og Copenhagen vil minne deg om både Tetris og Ticket to Ride, som skaper en spillopplevelse alle kan like!

 

Sjanger: Familiespill / Pusle

Antall spillere: 2-4

Språk: Norsk

Aldersgruppe: 8+

Spilletid: 20-40 minutter

 

Bestill Copenhagen her.

The Lord of the Rings: Journeys in Middle-Earth

Gå på oppdagelsesferd i J. R. R. Tolkiens ikoniske verden, med Ringenes Herre: Journeys in Middle Earth, et samarbeidsbasert brettspill for deg og dine venner. 

 

Her skal du kjempe mot fiender, ta modige valg, og slå et slag mot det onde som truer landet. Samlet er det en del av en spennende reise som fører deg over de store slettene og dalene i Middle-Earth.

– Dette spillet er som Mansions of Madness i Ringenes Herre-format! Det bør være grunn nok i seg selv til å gi spillet en sjanse, forteller Jarek.

For å spille Ringenes Herre: Journeys in Middle Earth, må en spiller laste ned Journeys in Middle Earth-appen på mobil eller nettbrett. Det er appen som kommer til å bestemme utfordringene og innholdet dere vil møte under spillet, alt fra dine plasseringer langs reisen, til fiendens oppførsel. Appen gir også muligheter for å lagre spillet deres, slik at dere kan fullføre ved en senere anledning.

 

Sjanger: Tema / Eventyr / Samarbeidsspill

Antall spillere: 1-5

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 14+

Spilletid: 60-120 minutter

 

Bestill The Lord of the Rings: Journeys in Middle-Earth her.

Hellboy: The Board Game

Et spill som er helt ferskt, men som har vært listet blant flere "most anticipated games of 2019"-artikler, er Hellboy: The Board Game Kickstarter Edition. Vi ønsker derfor å kaste lys på denne godsaken som akkurat i disse dager har tatt plass i butikken. Vi kan nesten ikke vente på å få prøvd det ut! 

 

Kickstart Edition er en utvidelse av det originale spillet Hellboy: The Board Game, og vil ta spillet til nye høyder - bare vent å se. 

 

Spillet handler om at du er medlem av Bureau for Paranormal Research and Defense (BPRD). Sammen skal dere undersøke okkulte trusler som truer jordens eksistens. Du vil utforske gotiske steder, jakte etter ledetråder, oppdage unike gjenstander, bekjempe grusomme skapninger og stå opp mot skremmende trusler og sjefer fra Mike Mignolas verdenskjente tegneserieunivers.

 

Kickstarter Edition vil gi deg nye muligheter i spillet, med flere miniatyrer, muligheten til å lage dine egne BPRD-saksfiler, og er en unik opplevelse som vil få deg til å føle deg hjemme i Hellboy-verdenen! Prislappen er høy - men dette er ikke bare et spill, det er en opplevelse. Men det kan nok være lurt å gå sammen i et spleiselag.

 

Sjanger: Tema / Miniatyrer / Eventyrspill

Antall spillere: 1-4

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 14+

Spilletid: 60-90 minutter

 

Bestill Hellboy: The Board Game her.


 Årets 20 beste brettspill ifølge våre kunder

I tillegg har årets beste brettspill denne gangen blitt bestemt av nettopp dere, våre kunder! Listen over Outlands 20 mest solgte brettspill i 2019 viser at kundene våre elsker lette sosiale brettspill, men at dere ikke er redde for en utfordring.

 

Først og fremst er det utrolig gøy å se at listen er fylt med så mange partyspill og selskapsspill! De siste årene har sjangeren fått et bredt og mangfoldig utvalg, med mengder av ulike tema. Det kommer tydelig frem i denne listen, med spill som Cards Against Humanity, som de fleste kjenner, til nyere varianter som Exploding Kittens, og What Do You Meme.  Dette gleder oss, fordi det nok har bidratt til å gjøre brettspillhobbyen mye mer tilgjengelig for folk som vanligvis ikke ville latt seg interessere.

 

Det naturlige neste steget blir da andre spill som oppmuntrer til prat og diskusjon blant spillerne, som den soleklare vinneren Secret Hitler, One Night Ultimate Werewolf, eller Coup.

 

Selskapsspill er ikke bare morsomt, det er også en utmerket måte å introdusere nye spillere til brettspillhobbyen på. Få dem hekta i en sosial setting, med godt humør og lav terskel, og la dem derfra dykke videre ned i alt annet gøy brettspill har å by på.

 

I tillegg til dette er det samtidig godt å se at flere spill vi nå regner som klassikere også har kommet med, som Catan og Carcassonne. Enda morsommere er det at tungvektere, som Gloomhaven (såkalt verdens beste brettspill, som vi har skrevet om i vår artikkel om brettspill for to) og Terraforming Mars, også har fanget såpass stor popularitet blant dere.

 

Enten du er en nybegynner, eller ivrig brettspillentusiast, har deres egne brettspillfavoritter fra 2019 vist oss at denne hobbyen definitvt har noe for alle typer spillere.

 

(Obs! Enkelte av spillene på listen er dessverre utsolgt for øyeblikket, men vil komme tilbake på lager)


Våre andre bestselgere

Hvis du er ute etter mer inspirasjon – eller bare er nysgjerrig på hva kundene våre kjøpte mest av i fjor – les gjerne våre andre bestselgerlister, med både manga, tegneserier, og bøker.