Dette er høstens viktigste boknyheterDette er høstens viktigste boknyheter

Dette er høstens viktigste boknyheter

Høsten er for mange synonymt med ferske bøker og lesestund - bokhøsten kaller vi det. Sesongen har ikke skortet på godsakene, og hyllene våre er fulle med både etterlengtede og overraskende boknyheter. Her ser vi på noen favoritter.

Bokhøsten 2019 er usedvanlig god for de av oss som liker fantasy- og science fiction-bøker. Flere etterlengtede oppfølgere konkurrerer om oppmerksomheten med helt nye verdener og historier. De gamle mesterne får selskap av nye og fascinerende stemmer. En aldri tidligere utgitt fantasyroman av legenden Robert Jordan, starten på en splitter ny dark fantasytrilogi av Joe Abercrombie og oppfølgeren til det globale fenomenet The Handmaid's Tale er bare begynnelsen på en imponerende høstliste!

 

Alle godbitene vi får servert nå er en uslåelig bekreftelse på at sci-fi og fantasy lever i beste velgående. Og husk at bøkene vi presenterer her bare er et lite utvalg. Vi oppmuntrer deg til å utforske videre i nettbutikken - for eksempel har vi også skrevet om noen av årest beste bøker så langt i år - eller besøke din nærmeste Outland-butikk og slå av en prat med en av våre dyktige ansatte.

Robert Jordan er en legende innen fantasy. Den episke serien The Wheel of Time er stadig like populær, 12 år etter forfatterens død, og produksjonen av TV-serien er i full gang hos Amazon Studios. Warrior of the Altaii var Jordans første roman, men den ble aldri utgitt i hans levetid. For første gang får vi nå lese en helt ny fortelling fra en av fantasysjangerens mestere!

Andre bok i serien The Book of Dust (Første bok, La Belle Sauvage, kom ut i 2017). Forfatteren av His Dark Materials forteller videre om samme verden, og den nye TV-serien basert på den første trilogien er straks å finne på HBO.


Joe Abercrombie (omtalt av fans som Lord Grimdark) er tilbake med første bok i en ny trilogi, lagt til First Law-universet. Her får vi et gjensyn med Abercrombies velkjente blanding av svart humor og bloddryppende kamp. Lord Grimdark lever opp til sitt kallenavn og skriver førsteklasses dark fantasy.

Oppfølgeren til Salvation fra 2018. Hamilton troner fortsatt på toppen av listen over de beste forfatterne av space opera, og gir oss en ny neglebiter av en fortelling om menneskeheten på randen av kosmisk katastrofe.


Tidligere kun tilgjengelig som lydbok. Asajj Ventress graver i forhistorien til Count Dooku og avslører hva som egentlig fikk ham til å forlate Jedi-ordenen i denne kanonfortellingen fra Star Wars-universet. Her møter vi en rekke kjente karakterer fra og får et unikt innblikk i bakgrunnen til en av de mest fascinerende, men også minst utforskede, figurene fra filmene.

Den sensasjonelle avslutningen på fortellingen som begynte i The Handmaid's Tale i 1985. En milepæl innen science fiction. Boken har også mottatt årets prestisjetunge Booker Prize.


Harry Potter-bøkene illustrert av Jim Kay fortsetter sin seiersgang. Den fjerde boken i serien er den mest storslagne så langt, med over 460 sider, proppfulle av fantastiske illustrasjoner. Finnes også på norsk.

Oppfølgeren til Lykke Til! 52 Ting Du Dessverre Må Gjennom. Tegnehanne er tilbake med en ny samling hverdagslige gullkorn. Kjenner du deg ikke igjen i noen av Tegnehannes beskrivelser, så er du ikke helt menneskelig.


Skrevet av Thomas Wheeler og illustrert av Frank Miller. Ja, den Frank Miller: Sin City, 300, Daredevil, Batman osv. En fantasy-gjenfortelling av legenden om Kong Arthur. Bare dager etter at boken ble annonsert ble det kjent at Netflix hadde kapret rettighetene til TV-serien, og den blir strømmeklar i 2020.

Bardugo er allerede et velkjent navn for fantasylesere etter braksuksessen med Six of Crows, og de andre Grisha-bøkene. Med urban fantasy-boken Ninth House begynner Bardugo på en ny serie i en helt ny verden.


Noen av Stephen Kings beste og mest nervepirrende historier handler om konfrontasjonen mellom barn og ondskap, og det er nettopp det vi får oppleve i den glimrende nyheten The Institute.

Denne romandebuten har tatt både fantasy- og scifilesere med storm denne høsten. Gideon the Ninth er en knokkeldansende virvelvind av svart magi og råtnende teknologi, og vi elsket den!


Annalee Newitz røsket kraftig opp i scifi-sjangeren med sin 2017-debut Autonomous og forfatteren fortsetter sitt nyskapende prosjekt i sin andre roman. Det er kommet mange gode tidsreiseromaner den siste tiden, men The Future of Another Timeline er kanskje den beste av dem alle. En fengende og velskrevet fortelling som er farlig aktuell for vår epoke.

Andre bok i Chorus of Dragons-serien som begynte med den storslåtte The Ruin of Kings.


Andre og siste del av historien som begynte i The Calculating Stars; boken som gjorde rent bord ved utdelingen av årets priser for science fiction med Hugo, Locus og Nebula awards!

Avsluttende bok i den episke fantasyserien Lightbringer. Det har tatt ni år, men nå får vi endelig den etterlengtede konklusjonen på en av det siste tiårets beste fantasyserier.


Oppfølgeren til den glitrende The Traitor Baru Cormorant, fra 2015. Nådeløst, komplekst og fabelaktig godt gjennomført. Seth Dickinson fortsetter sin fortelling om Baru Cormorants blodige jakt på makt og hevn.