Brettspillet Slide Quest kåret til årets barnespillBrettspillet Slide Quest kåret til årets barnespill

Brettspillet Slide Quest kåret til årets barnespill

Familiespillet Slide Quest har vunnet prisen for årets barnespill i 2021! Les om spillet her, og prøv det selv for garantert moro for hele familien.

I slutten av 2020 annonserte Outland forlag samarbeidsspillet Slide Quest på norsk - et interaktivt og engasjerende brettspill for barn og deres familier. Det er et enkelt brettspill for 2-4 spillere, det tar mellom 15 og 45 minutter å spille, og egner seg utmerket for barn fra 6 år og oppover.

 

Kongeriket i Slide Quest har blitt invadert! Nå er det opp til en heroisk ridder å redde verden. Som spillere må dere samarbeide for å manøvrere ridderen gjennom feller og farer, ved å vippe på brettet fra hver deres ende. Målet er å få ridderen helskinnet fram gjennom alle brettene, og slå skurken.

Årets barnespill: juryens begrunnelse

Kåringen av årets barnespill i 2021/2022 ble gjort av Brettspillguiden, og her er noen utdrag fra juryens begrunnelse:

 

Alle husker vel labyrintspillet i trekasse fra sine barneår, og Slide Quest er en moderne oppgradering av dette ferdighetsspillet. Den viktigste nyheten med dette er at spillerne skal samarbeide om å komme seg gjennom labyrinten, så det er altså ikke et solospill, som originalen.

 

Spillet er bygget opp etter modell av et elektronisk spill, hvor man skal styre ridderen langs en sti gjennom fem nivåer i fire forskjellige "verdener" som stadig blir vanskeligere. Vanskelighetene består i at stiene blir lengre, trangere, og det introduseres diverse hindre som portaler, gjerder og, ikke minst, "slemminger". Hver gang man ikke lykkes, mister man et liv. Dette kompenseres til en viss grad med små hjerter på enkelte nivåer som gjør at du kan vinne tilbake liv.

 

Det som gjør spillet mer interessant enn andre lignende spill, er at oppgavene som skal løses på de "vanskelige" brettene er varierte og artige - "slemmingene" må dyttes ned i spesifikke hull.

 

Det at man spiller sammen, aller helst med fire spillere som har kontroll på hver sin spak, og at oppgavene er så varierte, gjør Slide Quest til noe mer enn standardspillene. Og for å gi spillet enda mer gjenspillbarhet, er det inkludert et par varianter av spillet, og, ikke minst, spilling under tidspress.

 

Kan definitivt anbefales for barn i barneskolealder, og er noe du som voksen vil kunne ha det litt moro med dem i å spille.

 

Du kan lese mer om Slide Quest og andre av Outland forlags brettspillutgivelser her.