Bøker som ble bestselgere i 2019Bøker som ble bestselgere i 2019

Bøker som ble bestselgere i 2019

Årets mest solgte bøker viser at trenden ikke bare går fra bok til skjerm, men også motsatt vei. Bøker med aktuelle TV-serier selger som aldri før. Noen klassikere, noen nykommere, listen over bestselgerne fra 2019 har noe for enhver leser!

The Last Wish, første bok i The Witcher-serien ble årets definitive bestselger. The Witcher har vært populær blant Outland-kunder i årevis allerede, men det er tydelig at et nytt publikum er i ferd med å oppdage denne fantastiske serien takket være dens nylige braksuksess på Netflix.

 

Ellers er det flere andre titler på listen som også har fått god drahjelp av TV-mediet: American Gods, Fire and Blood og A Song of Ice and Fire, Good Omens, The Secret Commonwealth (en del av His Dark Materials-universet), The Testaments (oppfølgeren til The Handmaid's Tale) og Tiamat's Wrath (The Expanse) har alle aktuelle TV-serier.

 

En av årets største overraskelser var The Priory of the Orange Tree av Samantha Shannon. Shannon debuterte i 2013 med boka The Bone Season. Foreløpig har den fått to oppfølgere, uten at Shannon egentlig har gjort seg særskilt bemerket på våre salgslister.

 

Da "The Priory" ble annonsert som en frittstående episk fantasy ble vi selvsagt nysgjerrige. Imidlertid hadde vi ingen forventning om at den skulle bli årets tredje mest solgte fantasybok. Men vel fortjent var det, for boken er glimrende! Vi stemplet den faktisk allerede like etter nyttår i fjor som en av de beste bøkene i 2019.

 

Listen viser at godt etablerte navn fremdeles dominerer som bestselgere, som for eksempel Neil Gaiman, J. K. Rowling, N. K. Jemisin, Margaret Atwood, Terry Pratchett, Patrick Rothfuss og Brandon Sanderson. Faktisk var det bare to debutanter (i alle fall i Outland-sammenheng) som klarte å ta seg inn blant årets bestselgere: Kate Mascarenhas med The Psychology of Time Travel og Alma Katsu med The Hunger.

 

At 1984 av George Orwell står blant de 50 mest solgte bøkene i løpet av året, hele 70 år etter at den ble utgitt for første gang, sier mye om boken. Men kanskje også noe om tiden vi lever i?

 

Christopher Tolkien (J.R.R. Tolkiens sønn) døde 16. januar i år, og hans siste bok, The Fall of Gondolin, var en fortjent bestselger også i 2019 (den utkom første gang høsten 2018).

Sulten på mer?

Om du har sett gjennom listen og fremdeles er sulten på mer av årets beste bøker, kan du lese om våre personlige favoritter fra året som var her.  Vi har også oppsummert bestselgerne fra 2019 i både manga- og tegneserie-kategorien.