Manga - våre beste anbefalinger i 2020Manga - våre beste anbefalinger i 2020

Manga - våre beste anbefalinger i år

Manga er blant våre favorittmedier, ikke minst fordi utvalget og mangfoldet er så stort. Slike japanske tegneserier har alt mulig å by på, for alle typer lesere - både nybegynnere og veteraner. Det kan ofte også gjøre det vanskelig å velge. Her får du våre beste manga-tips i år.

Det er ikke alltid lett å vite hvor du skal starte, eller akkurat hvilken manga du bør begynne på, blant alle de utallige bøkene. Selv om vi elsker manga, er det ikke alle historier som passer for enhver leser.

 

Vi er her for å hjelpe deg. Her har vi satt sammen en liste over det beste vi kan anbefale av manga-bøker i år, med fokus på å inkludere noe som kan passe for alle. Noe for unge, noe for voksne, for eventyrlystne og spenningssøkende, de romantiske, de som trenger en latter, og de ikke-så-lettskremte.

 

For aktive manga-lesere vil nok noen av titlene på listen være kjent allerede, men hvis du ikke har lest disse før er de blant det aller beste vi har å by på. Finn din neste manga her, og vi lover at du ikke vil bli skuffet.

Witch Hat Atelier

I en verden hvor alle tar undrene bak magi og drager for gitt, har jenta Coco en enkel drøm: hun vil bli en heks. Men alle vet at magikere blir født, ikke opplært, og Coco ble ikke født med magiske krefter.

 

I ferd med å gi opp drømmen sin og overgi seg til et umagisk liv, støter Coco plutselig på en mystisk, omreisende trollmann, Qifrey. Og, etter å ha sett ham fremføre magi på en måte hun aldri har sett noen gjøre før, forstår hun raskt at det alle “vet” kanskje ikke er sannheten, og at den magiske drømmen hennes likevel kan være innen rekkevidde.

 

Witch Hat Atelier er en vakkert illustrert fantasy-manga, med en magisk og spennende historie om hekser og trolldom, og en rik og stemningsfull verden med et interessant premiss.

 

Witch Hat Atelier passer for barn fra 10 år og oppover, inkludert voksne barn med kjærlighet for magi.

 

Forfatter: Kamome Shirahama

Aldersgruppe: 10+

Språk: Engelsk                 

Format: Paperback

 

Bestill Witch Hat Atelier her.

Ao Haru Ride

Bli med på en klassisk kjærlighetshistorie, om en gutt og en jente som var forelsket i hverandre en kort periode på junior high, og nå møtes igjen på high school - men de har begge forandret seg. 

 

Ao Haru Ride er en manga som virkelig fanger atmosfæren rundt ungdomsskolen og videregående, med alt dramaet, hormonene, og forandringene det bringer med seg. 

 

Det finnes utallige historier som denne, men denne skiller seg definitivt ut, og er blant de aller beste manga-bøkene i sin sjanger. Den passer naturlig nok best for yngre tenåringer, men vi sier ikke nei takk til en så søt og underholdende kjærlighetshistorie som denne selv.

 

Forfatter: Io Sakisaka

Aldersgruppe: 13+

Språk: Engelsk                 

Format: Paperback

 

Bestill Ao Haru Ride her.

Manga av Junji Ito

Junji Ito er en manga-forfatter, som med rette kan kalles en mester av horror. De grufulle historiene hans er etterhvert blitt så notoriske at navnet også er kjent blant folk som ikke ellers leser mye manga.

 

Gjennom en virkelig urovekkende morbid, men samtidig uhyggelig vakker stil, drar Junji Ito oss med seg inn i sitt mareritt-univers. Lev et kapittel i denne mannens hode, og prøv å forstå hvor et menneske kan få disse ideene fra.

 

Her anbefaler vi ikke bare en tittel, men inviterer deg til å plukke fra utvalget selv. Med en lang bibliografi med både lange og korte fortellinger er det bare å velge og vrake - uhyggen er uunngåelig uansett hva du velger.

 

Disse passer for eldre tenåringer og voksne, og definitivt ikke for de lettskremte.

 

Forfatter: Junji Ito

Aldersgruppe: 18+

Språk: Engelsk                 

Format: Hardcover

 

Bestill manga av Junji Ito her.

A Man and His Cat

På den motsatte siden av spekteret, kan det gjøre godt med noe lystig.

 

A Man and His Cat er en sukkersøt humor-manga, om en enkemann som adopterer en litt lubben og stygg katt som ingen andre vil ha. Fortellingen følger disse to underlige karakterene, mens de lærer å leve med hverandre. 

 

Dette er en manga som, tross sitt uskyldige og lite oppsiktsvekkende utseende, ble stemt frem som en av topp 10 manga-bøker i 2018, av japanske bokhandlere over hele landet. Det er en varm historie som kan smelte hjertet til de aller fleste, og vil passe for alle aldre, men treffe aller best hos eldre lesere.

 

Forfatter: Umi Sakurai

Aldersgruppe: Alle aldre

Språk: Engelsk                 

Format: Paperback

 

Bestill A Man and His Cat her.

Demon Slayer

En av de siste årenes aller største suksesshistorier, med en helt enorm vekst i popularitet, Demon Slayer er kanskje den aller heteste action-mangaen ute nå.

 

Godhjertede Tanjiros fredelige liv går i oppløsning, etter at en demon tar livet av nesten hele familien hans. Hans søster, Nezuko, er den eneste overlevende, og hun er selv blitt gjort til en demon. 

 

Dette setter Tanjiro på veien mot å bli en Demon Slayer - å lære alt om demoner og finne en kur. Kan han hevne familien og redde søsteren sin? 

 

Demon Slayer er voldsomt populær, spesielt blant yngre tenåringer. En spennende og actionfylt historie med engasjerende karakterer, kombinert med flotte og dynamiske tegninger - dette er en sikker vinner.

 

Forfatter: Koyoharu Gotouge

Aldersgruppe: 13+

Språk: Engelsk                 

Format: Paperback

 

Bestill Demon Slayer her.

Attack on Titan

Det lille som er igjen av menneskeheten lever innelåst bak 50 meter høye vegger for å beskytte seg fra gigantiske kjemper, kjent som Titans. Ingen vet hvor de kommer fra, men deres eneste mål er tilsynelatende å utslette menneskeheten.

 

I 100 år har menneskene levd i sikkerhet her, helt til freden blir brutt når en Titan når over muren. 

 

Satt i denne dystopiske verdenen, kombinerer Attack on Titan mange sjangere som action, fantasy, og horror, i en utrolig spennende historie. Med tiden vil det avdekkes et mysterie som stadig vokser, og en skjellsettende konspirasjon.

 

Attack on Titan er en manga som nok kommer til å bli sett på som en klassiker etter sin slutt. Serien passer for eldre tenåringer, og alle som setter pris på et omfattende plot med god action.

 

Forfatter: Hajime Isayama

Aldersgruppe: 16+

Språk: Engelsk                 

Format: Paperback

 

Bestill Attack on Titan her.

Blood on the Tracks

Shuzo Oshimis nyeste manga er et spenningsdrama som tematiserer overbeskyttende og giftige foreldre. Du ser alt gjennom skoleeleven Seiichis øyne, mens det hverdagslige og trygge livet han har kjent til nå endres dramatisk etter en hendelse på tur med familien. 

 

Oshimi har tidligere gitt oss manga-bøker som The Flowers of Evil, og Happiness, som begge er bemerkelsesverdige verk fra en mesterlig forteller. 

 

Forfatterens måte å bygge opp narrativet på, godt støttet av den flotte tegnestilen, holder deg på kanten av stolen mens du prøver å finne ut hva som egentlig ligger bak denne skjøre familieidyllen. 

 

Vi gir Blood on the Tracks som en varm anbefaling for voksne lesere som liker spenningsfylte psykologiske thrillere.

 

Forfatter: Shuzo Oshimi

Aldersgruppe: 18+

Språk: Engelsk                 

Format: Paperback

 

Bestill Blood on the Tracks her.