Tok samtlige nominasjoner for Eisner Award - 6 nye tegneserier fra Image ComicsTok samtlige nominasjoner for Eisner Award - 6 nye tegneserier fra Image Comics

Tok samtlige nominasjoner for Eisner Award - 6 nye tegneserier fra Image Comics

Will Eisner Comic Industry Award er blant de mest prestisjetunge prisene for amerikanske tegneserier, og deles ut årlig under Comic Con. I år gjorde forlaget Image Comics rent bord i kategorien "Best New Series", med 6 nye tegneserier - perfekt for deg som trenger nytt lesestoff.

Til tross for at Image Comics er USAs tredje største tegneserieforlag, forsvinner det likevel ofte i skyggen av Marvel og DC.

 

Men det er ikke på grunn av mangel på suksess. Forlaget gir ut engelske tegneserier i alle mulige sjangre, subsjangre, og stilarter - og har høstet priser og anerkjennelse fra de fleste institusjoner i bransjen.

 

Til årets Eisner Awards har skapere fra forlaget skrevet historie, ved å sanke ikke mindre enn 30 nominasjoner totalt, inkludert samtlige av plassene i kategorien for beste nye serie.

 

Her oppsummerer vi kategoriens nominerte - og hvis du er ute etter nytt lesestoff kan du gjøre det mye dårligere enn å velge en av titlene fra denne listen.

 

Titlene passer for deg som ikke har lest noe særlig tegneserier før, for deg som vil ha noe annet enn superhelt-tegneserier, eller om du bare vil prøve noe nytt. Her er det noe for alle!

Bitter Root

Sangerye-familien var en gang kjent som de beste monsterjegerne - spesialisert i å redde sjeler som var fordervet av hat. Men de glansdagene er i ferd med å svinne hen.

 

En grusom tragedie har gjort krav på det meste av familien, hvor de som står igjen strides seg imellom om å ville redde monstrene eller utrydde dem. Men nå har ny art av monstre gått løs på Harlems gater, og Sangerye-familien må enten forenes, eller se menneskerasen falle for ondskapen.

 

Harlemrenessansen var en eksplosjon av kulturell og intellektuell aktivitet i New Yorks afro-amerikanske nabolag under mellomkrigstiden. Dette vil forfatterne av Bitter Root skinne nytt lys på, i tegneserieformat. Her bruker de tidsepoken som bakteppe for sin familie av monsterjegere, til stor effekt.

 

David F. Walker, Chuck Brown, og Sanford Greene pakker disse sidene fulle av action og kaos, mens Sangeryes kjemper for å redde New York - og verden - fra alle slags typer beist, forankret i en livlig analogi over rasisme.

 

Og mens slagene treffer hardt, er det mer som foregår under overflaten, der skaperne tar tak i store spørsmål rundt hat, hevn, og motstridende idealer.

 

Aldersgruppe: Voksne

Forfatter: David F. Walker, Chuck Brown & Sanford Greene

Format: Paperback

Språk: Engelsk

 

Bestill Bitter Root her.

Crowded

Ti minutter inn i fremtiden, styres verden av en økonomi basert på jobbdelinger og apper - som Reapr, en plattform for crowdfunding av lovlige attentat.

 

Når den tilsynelatende gjennomsnittlige Charlie Ellison en dag våkner til å oppdage at hun er målet for en Reapr-kampanje verdt en million dollar, hyrer hun Vita, den lavest rangerte sikkerhetsvakten på Dfend-appen.

 

Med hele Los Angeles på jakt etter Charlie, må hun og Vita finne ut hvem som ønsker henne død, og hvorfor, før kampanjens 30 dager - eller livene deres - er over.

 

Crowded er en svært underholdende tegneserie og kommentar på de mer ekstreme sidene av sosiale mediers potensial og innflytelse.

 

Skuespilleren Rebel Wilson har skaffet rettighetene til tegneserien med mål om å ta hovedrollen i, og produsere, en filmadaptasjon.

 

Aldersgruppe: 14+

Forfatter: Christopher Sebela, Ro Stein & Ted Brandt

Format: Paperback

Språk: Engelsk

 

Bestill Crowded her.

Gideon Falls

Gideon Falls er en karakterdrevet fortelling som brenner sakte, men stødig, om besettelse, psykisk lidelse, og tro.

 

Legenden om den sorte låven (the Black Barn) - en bygning fra en annen verden, som visstnok skal ha dukket opp ved gjentatte tider gjennom historien, med død og galskap etter seg - tar hold i og tvinner sammen livene til to veldig forskjellige menn.

 

Tegneserien har allerede blitt solgt til TV-adaptasjon, etter en budkrig mellom flere studioer.

 

Gideon Falls er nydelig skrekk og horror, skrevet av en av bransjens beste og mest aktive bidragsytere, Jeff Lemire.

 

Aldersgruppe: Voksne

Forfatter: Jeff Lemire, Andrea Sorrentino & Dave Stewart

Format: Paperback

Språk: Engelsk

 

Bestill Gideon Falls her.

Isola

En ond forbannelse har rammet Dronningen av Maar, og gardekapteinen hennes vil gjøre hva som helst for å reversere den. Deres eneste håp ligger på en øy en halv verden unna - et sted kun kjent fra myter som Isola, de dødes land.

 

Dette er et storslått fantasyeventyr, som etter sigende har vært i arbeid i to tiår. En utmerket anbefaling for fans av Studio Ghibli og Hayao Miyazaki sine verker.

 

Rook er kronens lojale soldat, mens Olwyn er dronningen som på mystisk vis er forvandlet til en blåsvart tiger. Men i løpet av deres lange og farlige reise vil et mye mer komplekst bånd begynne å vise seg mellom dem.

 

Historien utfolder seg gjennom drømmer og tilbakeblikk, som sakte maler frem biter av et dypere puslespill. Og som en av karakterene påpeker: det er mer til forholdet deres enn bare plikt.

 

Aldersgruppe: 14+

Forfatter: Karl Kerschl, Brenden Fletcher & M.SASSY.K

Format: Paperback

Språk: Engelsk

 

Bestill Isola her.

Man-Eaters

Tenåringsjenter kan virkelig være monstre. Maude er tolv - akkurat rundt den alderen hvor noen jenter kan bli til kjøttetende villkatter. Og mens hennes detektiv-pappa etterforsker en serie med merkelige klorende angrep, begynner Maude å bekymre seg for at hun kanskje er morderen.

 

Første volum av Man-Eaters samler hele første historie fra denne høyst ukonvensjonelle "coming-of-age"-fortellingen. Det inkluderer også den informative overlevelseshåndboken CAT FIGHT! A BOYS' GUIDE TO DANGEROUS CATS.

 

Dette er en sterk feministisk science fiction-tegneserie for ungdom. Man-Eaters er fylt til randen med satirisk humor og action, og en god "pro-feline" agenda.

 

Aldersgruppe: 14+

Forfatter: Chelsea Cain & Kate Niemczyk

Format: Paperback

Språk: Engelsk

 

Bestill Man-Eaters her.

Skyward

Skyward skyter frem en storslått metafor for frihet ved hjelp av fysikk: hva om jordens største begrensende krefter - tyngdekraften - plutselig forsvant? Ville verden slått jern om seg selv i en slags hermetisk redsel? Eller svevet gallant opp i været, og modig risikert atmosfærens trekkraft?

 

Forfatter Joe Henderson og illustratør Lee Garbett rammer denne konflikten rundt Willa, en sprudlende budbringer som bare var et spedbarn da G-dagen inntraff, som fikk både biler, mennesker, og kyr til å virvle opp mot himmelen.

 

Willas far, forskeren Nate, er redd for datterens helse, mens hun bokstavelig talt truer med å leve livet i skyene, og bli der.

 

Både historien og det visuelle virker like hurtig og effektfullt som premisset, og omfavner følelsen av høytflyvende eventyrlyst, sidestilt av stramt spente konspirasjoner.

 

Dette er den perfekte gaven til tenåringene som nekter å holde beina plantet på bakken.

 

Aldersgruppe: 12+

Forfatter: Joe Henderson, Lee Garbett & Antonio Fabela

Format: Paperback

Språk: Engelsk

 

Bestill Skyward her.