5 morsomme brettspill for voksne5 morsomme brettspill for voksne

5 morsomme brettspill for voksne

Brettspill med familien er vel og bra, men leter du noen ganger etter brettspill som egner seg bedre for voksne? Noe som kanskje krever litt mer, og fremdeles kan være gøy for alle? Her får du noen av våre favoritter av morsomme brettspill for de voksne rundt bordet.

Når man skal ha en hyggelig kveld med brettspill blant de voksne i vennegjengen tenker man ofte på klassiske selskapsspill som Trivial Pursuit, Fantasi og Alias. Det er absolutt ikke dumt, men det er utrolig mange andre morsomme brettspill der ute som dere burde teste, og som passer perfekt om man bare vil ha et artig spill!

El Maestro

Du kjenner til Pictionary, eller Fantasi? Spillet der du skal tegne noe og så skal resten av gruppa gjette hva det er du har tegnet? Hva skjer om dere heller tegner i lufta fremfor på et ark eller en tavle, og alle de andre skal prøve å tegne det samme? Det er det El Maestro handler om, som om dere er dirigenter foran et orkester!

 

Spillet tar så lang tid dere vil at det skal ta, dere bare fortsetter å trekke gjenstander som skal tegnes så lenge dere vil. Det passer også til alle, uansett om man kan tegne eller ikke.

 

Sjanger: Selskapsspill

Antall spillere: 3-8

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 8+                

Spilletid: 20-40 minutter

 

Bestill El Maestro her.

Smallworld

Smallworld er et strategispill med høyt tempo og regler som er enkle å forså. Det finnes mange forskjellige raser og spesialevner å velge mellom, og som blir tilfeldig kombinert i løpet av spillet, så spillopplevelsen kan bli veldig forskjellig fra gang til gang. 

 

Alt handler om å vite når du skal fortsette med en strategi, og når du bør gi opp og heller skifte retning. Den spilleren som klarer å manøvrere denne balansen best vil ende opp med mest poeng og vinne til slutt. Dette er ikke et kosespill der alle er venner hele veien, men det vil heller ikke gjøre dere til uvenner.

 

Sjanger: Strategispill

Antall spillere: 2-5

Språk: Norsk eller engelsk utgave

Aldersgruppe: 8+                

Spilletid: 40-80 minutter

 

Bestill Smallworld på norsk her.

Bestill Smallworld på engelsk her.

Captain Sonar

Captain Sonar er som en utvidet, intens utgave av det klassiske spillet Battleships, der du skal prøve å senke skipene til motstanderen ved å gjette hvor de er på et rutenett. Dere deles opp i to lag, der hvert lag styrer en ubåt. Hver spiller får også utdelt en egen rolle: kaptein, overstyrmann, radiooperatør, eller maskinoperatør, og sammen må dere manøvrere farvannet, finne og senke det andre lagets ubåt. 

 

Og for å gjøre det enda vanskeligere tar ikke lagene deres hver deres tur, men alt foregår i sanntid!

 

Dette er et utrolig morsomt og intenst brettspill for hele voksengjengen, som gjerne fører til frustrasjon, roping og høy puls. Det optimale spillertallet er åtte, men det går helt fint å være færre, da en person kan ha flere roller.

 

Sjanger: Lagspill / temaspill

Antall spillere: 2-8

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 14+                

Spilletid: 45-60 minutter

 

Bestill Captain Sonar her.

Super-Skill Pinball 4-cade

Er det noen i vennegjengen som vokste opp i arkadehaller? Dette utrolig kule retrospillet kombinerer alt du elsker med flipperspill og et «roll and write»-brettspill! Hver runde kaster du en terning, og må bruke tallet på terningen til å se om flipperkulen spretter videre og gir deg en god kombo, eller om den faller gjennom og du mister ballen.

 

Det er fire forskjellige brett dere kan spille på, og alle brettene føles veldig forskjellig, så dette er absolutt et spill dere kan spille flere ganger uten at det blir kjedelig. Det kan spilles av opp til fire spillere, og er også utrolig morsomt å spille alene!

 

Sjanger: Selskapsspill / terningspill

Antall spillere: 1-4

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 12+                

Spilletid: 30 minutter

 

Bestill Super Skill Pinball 4-cade Board Game her.

Decipher

Decipher er et morsomt og unikt ordspill, av samme type som Codenames, Scrabble og Decrypto. Her skal dere virkelig leke med ordrene, men også bokstavene! Bruk forskjellige biter og hjelpemidler for å sette sammen bokstaver og løse ordgåten.

 

En  viktig del av Decipher er at man må være tydelig nok i hintene man gir til at personen på laget ditt skjønner hva du mener, men utydelig nok til at det andre laget ikke skjønner det. Her hjelper det å kjenne de andre rundt bordet, og spille på intern kunnskap.

 

Alle som er glade i språk og ordspill bør kaste seg på dette fantastisk morsomme brettspillet!

 

Sjanger: Selskapsspill / ordspill

Antall spillere: 2-4

Språk: Norsk

Aldersgruppe: 10+                

Spilletid: 30 minutter

 

Bestill Decipher her.