5 tegneserier for barn og unge du må få med deg5 tegneserier for barn og unge du må få med deg

5 tegneserier for barn og unge du må få med deg

På jakt etter nye, utømmelig kilder til spenning, kreativitet, humor og underholdning? Outlands egen tegneserieekspert og -entusiast har plukket ut et knippe gode tegneserier, så små og store barn kan finne seg en ny favoritt i dag.

Ellen Bergheim er tegnserieansvarlig for Outland, og har jobbet i kjeden siden 2004. I løpet av sin tegneseriekarriere har hun gitt ut flere tegneseriealbum, og er også skaperen av Lily, som er fast innslag i bladet Rutetid.

 

Her har hun plukket ut en håndfull tegneserier som passer perfekt for barn og ungdom som er på jakt etter nye fartsfylte, spennende og underholdende eventyr.

Bone, vol. 1: Reisen fra Boneville

De tre fetterne Fone Bone, Phoney Bone og Smiley Bone har flyktet fra hjembyen sin, Boneville, etter en uheldig episode. Nå har de havnet i en dyp dal, og må komme seg videre gjennom et ukjent landskap fylt med fabelaktige og fryktelige vesener.

 

Lite vet de at et drama av episke proporsjoner er i ferd med å utspille seg, og vi får følge fetterne på ferden i møte med et utall spennende, morsomme og sære situasjoner.

 

I samme univers får du også Smileys drømmebok - en bildebok til glede for de aller yngste leserne.

- Reisen fra Boneville er et skikkelig underholdende og spennende eventyr, som er stappfullt av både humor, spenning og drama, forteller Ellen.

Dette er den første av ni bøker i den kritikerroste Bone-serienBone-bøkene ble umiddelbare klassikere da de dukket opp i USA på 1990-tallet. Serien har siden den gang mottatt 38 internasjonale priser, og solgt en million hefter, på mer enn 15 språk.

 

Forfatter: Jeff Smith

Format: Paperback

Språk: Norsk

Aldersgruppe: 9+

 

Bestill Bone: Reisen fra Boneville her.

Amuletten, vol. 1: Steinvokteren

Etter at faren døde i en dramatisk bilulykke, bor nå Emily sammen med lillebroren og moren sin. Etter noen år må de flytte inn i oldefarens gamle hus for å spare penger. Blant mange merkelige tegninger og oppfinnelser, finner Emily en amulett som hun knyter rundt nakken.

 

Foruten oldefarens gamle skriblerier og ting, tar det ikke lang tid før de finner ut at det gamle huset skjuler mye mer. Da moren plutselig blir dratt inn i en annen verden av et monster, følger søskenparet etter for å redde henne.

 

I den mystiske verdenen Alledia, møter de både underjordiske vesener og demoner, i tillegg til sin gamle oldefar og de sjarmerende robothjelperne hans. Sammen drar de ut på en farefull reise for å finne moren. Heldigvis har de den mystiske amuletten til hjelp, som kan gi Emily enorme krefter - så lenge hun lærer seg å kontrollere den.

 

Amuletten er en vakker og spennende fortelling om modige barn, merkelige vesener, onde krefter og styrkende samhold.

 

Forfatter: Kazu Kibuishi

Format: Hardcover

Språk: Norsk

Aldersgruppe: 8+

 

Bestill Amuletten: Steinvokteren her.

W.I.T.C.H., vol. 1: The Twelve Portals

De fem tenåringsjentene Will, Irma, Taranee, Cornelia og Hay Lin - hvor fornavnene sammen danner akronymet W.I.T.C.H. - har blitt utvalgt til å være jordens voktere. Sammen kan tenåringene kontrollere alle elementene; jord, ild, luft og vann.

 

Nå som døren mellom jorden og den onde verdenen Metamoor er åpnet, må jentene bruke sine spesielle egenskaper til å kjempe mot de onde kreftene i håp om å gjenopprette skillet mellom de to verdenene.

 

I tillegg til å kjempe mot uante krefter, får vi også følge jentene gjennom deres turbulente hverdagsliv og tenåringsproblemer.

 

W.I.T.C.H. er en underholdende, spennende og engasjerende serie, som passer godt for både barn og tenåringer.

 

Forfatter: Disney

Format: Paperback

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 9+

 

Bestill W.I.T.C.H: The Twelve Portals her.

Edward Rubikons Mysterier: Kong Grimms Hevn

På Grimsrud festning blir det avdekket en gammel gravkrypt, og merkelige ting tar til å skje. Plutselig begynner festningen å rase sammen helt uten forvarsel, og kompisene Edward Rubikon og Kasper, forstår at noe overnaturlig er på ferde.

 

Sammen lusker de seg opp til festningen for å etterforske mysteriet. Her venter spøkelset av kong Grimm, som planlegger å vekke sin gamle hær og ta over Grimsrud.

 

Edward og Kasper må ta drastiske grep for å redde byen sin, og drar oss gjennom en historie fylt av masse humor, spenning og tøys.

 

Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown & Andreas Iversen

Format: Hardcover

Språk: Norsk

Aldersgruppe: 9+

 

Bestill Edward Rubikons Mysterier: Kong Grimms Hevn her.

Nordlys, vol. 1: Reisen til Jotundalen

Bli med på en reise til det eventyrlige Norge! En dag får Sonja besøk av en alvelignende gutt, som tar henne med på en reise til et eventyrlig land som er likt - men samtidig så ulikt - det Norge vi kjenner, og som kun eksisterer for de som har sett nordlyset.

 

Her får vi møte snakkende dyr, troll, og en etterlengtet følelse av å passe inn. Boken kombinerer eventyr og nordisk mystikk i en nydelig innpakning, og bare bildene alene gjør boken verdt å lese.

 

Boka vant både ARKs barnebokpris og Pondus-prisen i 2018, og er med andre ord en sikker vinner i bokhylla!

 

Forfatter: Malin Falch

Format: Hardcover

Språk: Norsk

Aldersgruppe: 10+

 

Bestill Nordlys: Reisen til Jotundalen her.

 

PS: Har du allerede lest Nordlys? Da kan vi glede deg med at oppfølgeren nå er i butikken - sjekk ut Nordlys: Vikingene og orakelet her.