Don't Panic! Bruk rabattkode "TOWELDAY-2024" og få 25% rabatt på fire utvalgte Hitchhiker-bøker

Arkham Horror Files: Brettspill om kosmisk skrekkArkham Horror Files: Brettspill om kosmisk skrekk

Arkham Horror Files: Brettspill om kosmisk skrekk

Denne artikkelen er skrevet av Johanne, Outlands kategorisjef for brettspill.

 

Forfatteren H.P. Lovecraft har gitt opphav til et helt mythos om skrekkelige vesener. Brettspillene fra Arkham Horror Files har tatt på seg oppgaven å overføre det hele til skrekk i spill.

De fleste av dere er nok kjent med forfatteren H.P. Lovecraft. Hvis ikke har du kanskje hørt om sjømonsteret Cthulhu, Lovecrafts kanskje mest kjente skapning? H.P. Lovecraft var en forfatter som levde på starten av 1900-tallet som i dag anses som en pionér innen moderne skrekkfiksjon. 

 

Han er i utgangspunktet kjent for sine merkelige og uhyggelige skrekkhistorier om kosmiske vesener og krefter som er utenfor menneskets fatteevne – om frykten for det ukjente – men forbindes i populærkultur mest med det såkalte “Cthulhu-mythoset”, med sine ekle og galskapsinduserende monstre.

 

I dag kan du se inspirasjon fra Lovecraft i alle typer medier, over alt, og navnet har gitt opphav til et engelsk uttrykk som beskriver et helt konsept og en egen sjanger: Lovecraftian. Nesten hvor enn du snur deg kan du finne eksempler på dette: TV-serier, bøker, tegneserier, filmer, dataspill, og mye, mye mer. Dette gjelder selvfølgelig også brettspill!

 

Den store brettspillprodusenten Fantasy Flight Games, kjent for blant annet Marvel Champions: The Card Game, Descent: Legends of the Dark, Twilight Imperium og mange flere store titler, står bak en svært populær serie brettspill basert på universet til Lovecraft: The Arkham Horror Files.

Arkham Horror: The Card Game Core SetArkham Horror: The Card Game Core Set

Det kanskje mest populære spillet i The Arkham Horror Files-serien er Arkham Horror: The Card Game. Dette er også kjent for å være et av de aller beste brettspillene for to personer

 

Dette er en type spill som kalles Living Card Game (LCG), som betyr at historien i spillet hele tiden beveger seg fremover ved at det kommer små utvidelser til spillet regelmessig. I utvidelsene får dere nye scenarioer, karakterer og kort som gir dere stadig nye ting å utforske, og lar deres versjon av spillet utvikle seg gradvis.

 

Nylig har det kommet en utgave av grunnsettet designet for fire spillere, fremfor det originale som bare er for to spillere.

 

Sjanger: Kortspill / skrekkspill

Antall spillere: 1-2 (egen variant for opptil fire)

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 14+

Spilletid: 60-120 minutter

 

Bestill Arkham Horror: The Card Game her.

UnfathomableUnfathomable

Unfathomable er det nyeste tilskuddet til Arkham Horror Files-serien. Handlingen i spillet er satt til en båt i 1913, der mannskapet begynner å få intense mareritt hver natt, skygger beveger sendt under vannet, og de finner rester etter et mørkt rituale. 

 

Dette er et sosialt drevet spill med intriger, paranoia og skjulte lojaliteter – kan du stole på noen? Hvem står på din side?

 

Unfathomable er basert på spillmekanikken til det høyt elskede Battlestar Galactica: The Board Game, som for lengst er ute av trykk. Heldigvis foretrekker vi denne varianten!

 

Sjanger: Skrekkspill / social deduction

Antall spillere: 3-6

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 14+

Spilletid: 120-240 minutter

 

Bestill Unfathomable her.

Arkham Horror 3rd EditionArkham Horror 3rd Edition

Arkham Horror er det perfekte spillet for deg som ønsker å tre inn i en verden av kosmisk skrekk basert H. P. Lovecrafts verk. Sammen med dine venner samarbeider dere om å patruljere gatene i Arkham som etterforskere. Dere plukker hver deres karakter og legger en felles strategi for hvordan best takle oppgavene som presenteres for dere, i engasjerende narrativt drevne utfordringer.

 

Det blir deres jobb å beskytte Arkham fra alle monstrene som kryper i skyggene, finne ledetråder og spor for å løse de mystiske hendelsene rundt omkring i byen, og sette en stopper for de okkulte galningene som jobber hvileløst for å tilkalle en eldgammel gud for å utslette oss alle.

 

Sjanger: Samarbeidsspill / skrekkspill

Antall spillere: 1-6

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 14+

Spilletid: 120-180 minutter

 

Bestill Arkham Horror her.

Eldritch HorrorEldritch Horror

Reis gjennom verden, løs grufulle mysterier og stopp ekle monstre i Eldritch Horror! I likhet med sin storbror Arkham Horror tar spillerne i Eldritch Horror på seg roller som etterforskere som skal reise rundt for å stoppe fremkallingen av eldgamle guder som kun ønsker å ødelegge verden slik vi kjenner den.

Dette er et utrolig godt utformet strategispill med veldig høy respillbarhet som passer perfekt om du ønsker en utfordring.

 

Sjanger: Tematiske spill

Antall spillere: 1-8

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 14+

Spilletid: 120-240 minutter

 

Bestill Eldritch Horror her.

Mansions of Madness 2nd EditionMansions of Madness 2nd Edition

Mansions of Madness er et app-drevet samarbeidsspill for 1-5 spillere. Her må dere samarbeide om å komme dere helskinnet gjennom gatene i Arkham ved å samle hint, løse gåter, og bekjempe monstre underveis. 

 

I Mansions of Madness er historien viktig og et spill kan fort bli veldig intenst om dere greier å leve dere inn i det. Et ordentlig gjennomført og godt spill fylt av skrekk og gru, og et virkelig must-have for alle som elsker brettspill og Lovecraft!

 

Sjanger: Samarbeidsspill / skrekkspill

Antall spillere: 1-5

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 14+

Spilletid: 120-180 minutter

 

Bestill Mansions of Madness her.