Tomas anbefaler - Ashes of the SunTomas anbefaler - Ashes of the Sun

Tomas anbefaler - Ashes of the Sun

Med Ashes of the Sun beveger forfatteren Django Wexler seg tydelig i retning tradisjonell episk fantasy, og han leverer et uomtvistelig bevis for at han mestrer sjangeren. Overbevisende start på den nye serien Burningblade & Silvereye.

Mest kjent for flintlock fantasy

Django Wexler er allerede en godt etablert fantasyforfatter og fra før mest kjent for Shadow Campaigns-serien. Shadow Campaigns strakte seg over fem bøker og bidro til å heve statusen og populariteten til flintlock og military fantasy betydelig.

 

I Ashes of the Sun blir vi introdusert for et fragmentert samfunn som stadig preges av ettervirkningene av en stor krig mellom to mektige raser hundrevis av år tidligere. Menneskene var opprinnelig bare tjenere for en av disse rasene, men nå er herrefolket for lengst dødd ut og kun menneskene er igjen.

 

Bokens hovedpersoner er søster og bror som blir brutalt atskilt i barndommen. Søsteren, Maya, viser tidlig tegn til magiske evner som er høyt verdsatt, men også underlagt streng kontroll. Hun bærer på en genetisk arv etter en av de utdødde rasene, og bare fem år gammel blir hun hentet med makt for å bli oppdratt innenfor en mektig militær orden.

 

Storebroren prøver å forhindre det, men blir skadet for livet og sverger hevn for overgrepet mot ham selv og familien. Dermed ender søster og bror på hver sin side i en kamp som de fleste trodde var over, men som egentlig bare har ulmet i århundrer.

Sterke karakterer

Wexlers fortellinger er alltid engasjerende og han er spesielt dyktig til å skape karakterer man virkelig bryr seg om. Akkurat som søsknene Maya og Gyre. Vi blir godt kjent med dem og kan ikke annet enn hei på dem begge to, selv om de kjemper mot hverandre. De tilbringer sine første år sammen på en liten gård langt fra storbyer og storpolitikk, men vokser opp til å se verden på totalt forskjellige vis.

 

Begivenheter utenfor deres kontroll fører dem inn i uforsonlighet og fiendskap, og det er vanskelig å se en utvei som ikke betyr døden for minst én av dem. Denne tilsynelatende uløselige konflikten mellom to svært sympatiske karakterer skaper en intens spenning i fortellingen.

 

Bøkene til Django Wexler er av det sjeldne slaget som tilbyr noe nytt og interessant for erfarne lesere, samtidig som de er gode inngangsporter til fantasysjangeren for nybegynnere. Ashes of the Sun er en av de tryggeste anbefalingene vi kan gi!