Vær deg, vær stolt! - Anbefalt lesestoff til Pride

Pride 2019

Pride er Norges største feiring av mangfold og skeiv kjærlighet, og arrangeres i både stort og smått over hele landet. En fest hvor alle har lov til å være akkurat den de er. I tillegg markerer Pride 50-årsjubileum i år - 50 år siden vår tids første store oppgjør med trakassering av skeive, i New York i 1969.

 

Vi vil feire Pride i hele juni, og her får du vår liste med anbefalt lesestoff - passende til markeringen.

 

For enda flere anbefalinger, se katalogen vi satt sammen her.


Bøker

Aldersgruppe: Voksne

Forfatter: Seth Dickinson

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

169,- / 144,- KR

Historien om Baru Cormorant er både en glitrende god fantasyroman, og en til tider smertefull beretning om systematisk seksuell undertrykkelse. Hovedpersonen er en lesbisk jente, som vi følger gjennom hennes kamp for hevn over et mektig imperium.

 

Etter å ha blitt frarøvet alt, setter hun seg fore å infiltrere imperiets egne rekker, klatre seg til toppen av makten, og rive det ned innenfra. The Traitor Baru Cormorant er første bok i en trilogi.

 

- Baru Cormorant er en av de mest fascinerende hovedpersonene jeg har møtt på lenge. Historien hennes er gripende og tragisk, og forbløffende troverdig. Intrigen er kompleks og smart, og som leser blir du rikt belønnet for oppmerksomheten. Sjelden har en fantasyfortelling fått meg til å føle så sterkt, forteller Tomas.

 

Bestill The Traitor Baru Cormorant her.

Aldersgruppe: Voksen

Forfatter: C. L. Polk

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

179,- / 152,- KR

Miles Singer er født med helbredende evner. Dessverre ses han på som annenrangs i klassesystemet som favoriserer mennesker med evnen til å kontrollere været. Witchmark er et dykk inn i en verden full av politiske intriger og klasseskiller, og hvordan Miles må navigere rundt sin egen familie, og gryende følelser for den mystiske og kjekke gjesten Tristan.

 

C. L. Polk har skrevet en fantastisk og gripende fantasy som kombinerer intriger, magi, svik, og romantikk. Verdenen minner om Edwardianske England - i skyggen av en verdenskrig, der adelsfamilier bruker sine unike magiske evner til å styre nasjoners skjebner, mens en ung mann bare ønsker å leve et liv som er hans eget.

 

Bestill Witchmark her.

Aldersgruppe: Ungdom/Voksen

Forfatter: Cassandra Clare, Wesley Chu

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

149,- / 127,- KR

Hva gjør du når en kult du startet opp som en spøk for mange år siden plutselig dukker opp igjen, og denne gangen er det ramme alvor? Ikke nok med det, men de våger altså samtidig å forstyrre den lenge planlagte romantiske ferien din?

 

The Red Scrolls of Magic er første bok i en ny serie i Shadowhunters-universet (The Mortal Instruments), fra Cassandra Clare og Wesley Chu. Vi følger High Warlock Magnus Bane og Alec Lightwood mens de reiser verden rundt, etter the Mortal War.

 

Bestill The Red Scrolls of Magic her.


I tillegg til disse bøkene vil vi også anbefale to av våre største fantasy-favoritter - Bloody Rose, og The Priory of the Orange Tree.

Les mer om dem her.Manga

Aldersgruppe: Alle

Forfatter: Gengoroh Tagame

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

299,- / 254,- KR

My Brother's Husband er en av svært få japanske mangaserier som er skrevet av en homofil mann. Bøkene er forfatterens forsøk på å lære den japanske befolkning å møte sine egne fordommer, åpne ens sinn ovenfor nye vanskeligheter, og det å lære av andre.

 

Alenefar Yaichi sin fremmedgjorte homofile bror har nylig falt bort. Etter hans død, kommer hans litt brautende og vennlige kanadiske enkemann, Mike, til Japan for å endelig møte svogeren og niesen sin for første gang. Mikes nærvær tvinger Yaichi til å konfrontere sine dypt begravede fordommer om homofile, i tillegg til å ta stilling til sitt eget underlig følelsesløse og ensomme liv.

 

Bestill My Brother's Husband her.

Aldersgruppe: Alle

Forfatter: Chii

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

149,- / 127,- KR

Muligens den eneste selvbiografiske historien innenfor manga om en transpersons reise fra å bli født i en manns kropp, til å bli lovlig annerkjent som kvinne i Japans sterkt konservative lovverk. Både illustrasjonene og fortellingen er hjertevarmende og holder en positiv tone, til tross for den noe tunge tematikken.

 

Chii sin historie starter i barndommen, og følger hennes opp- og nedturer rundt å utforske sin egen seksualitet, kjønn, og overgang - samt å falle for en mann som er hodestups forelsket i henne. Nå skal Chii ut på et helt nytt eventyr: hun skal bli brud!

 

Bestill The Bride was a Boy her.

Aldersgruppe: Ungdom/Voksne

Forfatter: Atsuko Asano, Hinoki Kino

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

129,- / 110,- KR

No. 6 er en noe banebrytende serie til Japan å være, da det er en av de første som har et homofilt forhold i fokus, uten at serien nødvendigvis handler om det å være homofil. Her får karakterene lov til å eksistere med sine identiteter uten at det spiller en veldig stor rolle i forhold til resten av serien.

 

For Shion, en toppstudent i den høyteknologiske byen No. 6, er livet nøye koreografert. Skole, pugging, og et og annet besøk med klassekameraten Safu. Men en dag gjør han et feiltrinn, og gir ly til en skadet gutt fra en tyfon. Gutten er en flyktning, bare kjent som Rat, som lever utenfor byens datastyrte kontroll.

 

Å hjelpe ham kaster Shions liv inn i kaos, og setter ham på vei til å oppdage de forferdelige hemmelighetene bak den overfladiske fullkommenheten i No. 6.

 

Bestill No. 6 her.


Tegneserier

Aldersgruppe: Ungdom/Voksne

Forfatter: Jen Wang

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

189,- / 161,- KR

Jen Wang vever en overstrømmende romantisk fortelling om identitet, ung kjærlighet, kunst, og familie. Et eventyr for alle aldre, som vil kapre hjertet ditt.

 

Paris, ved begynnelsen av den moderne tid: Prins Sebastian er på leting etter en brud - eller rettere, foreldrene hans ser etter en for ham. Sebastian er for opptatt med å holde sitt hemmelige liv skjult. Om natten ikler han seg dristige kjoler, og tar Paris med storm som den fabelaktige Lady Crystallia - det heteste moteikonet i verdens motehovedstad!

 

Sebastians hemmelige våpen (og beste venn) er den brilliante skredderen Frances - en av kun to mennesker som kjenner sannheten: noen ganger bruker denne gutten kjoler. Men Frances drømmer om storhet, og det å være noens hemmelige våpen betyr å være en hemmelighet. For alltid. Hvor lenge kan Frances sette sine egne drømmer på pause for å beskytte en venn?

 

The Prince and the Dressmaker er nominert til årets Eisner Awards, i kategorien beste utgivelse for ungdom (13-17).

 

Bestill The Prince and the Dressmaker her.

Aldersgruppe: Ungdom/Voksne

Forfatter: Kevin Panetta, Savanna Ganucheau

Format: Hardcover

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

269,- / 229,- KR

Alle kan nok kjenne seg igjen i hvor vanskelig det er å finne ut hvem man er og hvordan man skal takle å bli voksen. Å bli forelsket i en god venn gjør det ikke enklere.

 

Ari kan ikke vente med å flytte til storbyen - hvis han bare kan overtale faren til å la ham slutte i jobben hos familiens bakeri. Men mens han intervjuer erstatningskandidater møter han Hector, en avslappet fyr som elsker baking like mye som Ari ønsker å unnslippe det. Og mens de gror nærmere over partier med brød, er kjærligheten klar til å blomstre. Så lenge Ari ikke ødelegger alt.

 

Forfatter Kevin Panetta og illustratør Savanna Ganucheau koker sammen en utsøkt oppskrift av bakescener og rødmende ung kjærlighet, der valgene vi tar kan få alvorlige konsekvenser, men menneskene som er glade i oss kan hjelpe oss med å vokse.

 

Bestill Bloom her.

Aldersgruppe: Ungdom/Voksne

Forfatter: Tee Franklin, Jenn St-Onge, Joy San

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

169,- / 144,- KR

Å være lesbisk på 60-tallet var ikke enkelt. Det var ikke lov, det var ikke et alternativ. Det er så godt at verden går fremover!

 

Når Hazel Johnson og Mari McCray møttes på bingo i 1963, var det kjærlighet ved første blikk. Likevel gifter de seg med hver sine unge menn, tvunget fra hverandre av sine familier og samfunnet. Tiår senere gjenforenes de, nå som 60-åringer, og innser at kjærligheten for hverandre fremdeles lever. Det disse bestemødrene gjør etterpå krever både styrke og mot.

 

Denne Jackpot-utgaven inneholder over 60 sider med bonusmateriale, i tillegg til en sniktitt på Bingo Love, Vol. 2: Dear Diary.

 

Bestill Bingo Love her.