Spill for par - en rekke tomannsspill på rolige dager

Spill for par - en rekke tomannsspill på rolige dager

På rolige innedager kan det være fint å ha noe å gjøre. Enten du bor med partneren din, med en venn eller i et tomannskollektiv med en ukjent kan tiden gå fortere og bli uhyrlig spennende med et morsomt brettspill for to!


Når man er to personer er det fort gjort å kjenne på at det finnes få spill der ute som er underholdende og fungerer godt for par. Er dere i tillegg litt lei Yatzy, Ludo, og vanlig kortstokk er det på tide å se etter andre alternativer for spillkveldene.

 

Derfor har vi i Outland funnet frem noen av de beste spillene vi mener passer for par, en blanding av nye brettspill som har kommet på markedet, og noen gamle klassikere som dere kanskje hadde glemt.


Sjanger: Strategi / Kortspill

Antall spillere: 2

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 12+

Spilletid: 20 minutter

KJØP NÅ

179,- / 161,10 KR

Star Realms er et deck-byggende kortspill for to personer. Hver spiller har et startdeck som består av de samme kortene. Hver runde trekker du fem kort fra ditt deck som kan brukes til å kjøpe nye kort, angripe motstanderen, eller helbrede seg selv. Etterhvert som du kjøper nye kort vil du kunne utvikle ditt deck slik at du kan få gode kombinasjoner når du trekker. 

 

Dette er et raskt spill som vanligvis tar mellom 10 og 15 minutter å spille ferdig, det er lett å lære, og det har høy gjenspillingsverdi. 

 

Om science fiction-temaet ikke er helt din stil, finnes også Hero Realms som er omtrent det samme spillet, bare med fantasy-tema. Spennende, taktisk, og perfekt for to!

 

Bestill Star Realms her.

Sjanger: Familie- / Puslespill

Antall spillere: 2

Språk: Norsk

Aldersgruppe: 6+

Spilletid: 15-30 minutter

KJØP NÅ

299,- / 269,10 KR

Dette spillet har ganske så enkle regler, men kan fort bli utfordrende å mestre!

 

I Patchwork er målet å lage det beste lappeteppet. Brikker i tetris-lignende former legges i en sirkel og representerer stoffbitene som brukes til å lage lappeteppene. For å legge til en stoffbit i ditt teppe må du betale med knapper. Knapper i Patchwork er både valuta og poeng, så her er det viktig å passe på hvor mye dere bruker! 

 

Spillet virker kanskje søtt og uskyldig, men det kan fort bli mye strategi og høy puls. Patchwork ble i 2014 vinneren av Golden Geek i kategorien Abstract Game, så dette er en sikker vinner på kjedelige dager. 

 

Bestill Patchwork her.

Sjanger: Temaspill

Antall spillere: 1-2

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 14+

Spilletid: 60-120 min

KJØP NÅ

499,- / 449,10 KR

I Arkham Horror: The Card Game blir dere tatt med til byen Arkham i New England, en tilsynelatende stille og rolig by. Men som spillere tar dere rollene som etterforskere i Arkham, som blir kastet inn i dystre eventyr og mysterier. 

 

Arkham Horror er et levende kortspill (et såkalt Living Card Game, eller LCG), som betyr at spillet hele tiden utvikler seg ved at det gis ut nye “kapitler” i historien. Dette spillet er veldig fengende, og en unik opplevelse i seg selv!  

 

Bestill Arkham Horror: The Card Game her.

Sjanger: Familie- / Ferdighetsspill

Antall spillere: 2

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 6+

Spilletid: 10 minutter

KJØP NÅ

699,- / 629,10 KR

Ønsker du å utfordre partneren din til en litt mer fysisk duell, er Klask spillet for dere. I dette litt annerledes brettspillet skal du styre og spille med magneter. Spillet er svært morsomt, og kan få både store og små opp av stolen.

 

Spillet er laget som en bane, med to hull som fungerer som mål i hver ende, og 3 "hindere" i midten, som er hvite magneter du ikke må få mer enn 1 av festet til "spilleren" din. Spilleren din er en svart magnet du styrer ved å holde på en stor magnet på undersiden av spilleplaten, som er bundet til toppen av magneten oppe på banen. 

 

Spillet går ut på at du med din magnet skal spille ballen rundt på banen, forbi hindere og skyte i målet til motstanderen. Du kan kun bevege spilleren din på din egen banehalvdel, da banen er stengt på midten på undersiden.

 

Det blir ustyrtelig morsomt når motstanderens spiller plutselig drar rundt på de hvite hindrene, eller hvis du mister magneten din ned i målet - det skjer nemlig hvis du blir for ivrig i kampens hete. Med andre ord – spillet er veldig morsomt, og kan få både store og små opp av stolen.

 

Bestill Klask her.

Andre klassiske spill som er ypperlig for par

Hnefatafl - vikingspillet

I tillegg til en mengde andre brettspill som egner seg godt for par, finnes det også noen klassiske spill i spillverden som er perfekt for to personer. 

 

Sjakk er et av verdens mest populære tomannsspill, der du virkelig kan få trimmet hjernen på lange dager. Målet for hver spiller er å sette motstanderens konge i «sjakk matt», på et kvadratisk sjakkbrett med 64 felter. Jo mer du spiller det, desto flinkere og mer strategisk vil du bli til å se mulighetene for å slå konkurrenten – her er det bare å øve! Sjakkbrett kan også være flotte pynte- og samleobjekter, som dette Wizard Chess-settet fra Harry Potter, eller dette fra Sandman-universet.

 

Kanskje ikke klassisk i samme forstand, men et spennende brettspill som tar deg tilbake til fortiden, er Hnefatafl, eller Kongens Bord. Spillet stammer fra vikingtiden, og var enormt populært. Hnefatafl handler om en vikingkonge som blir angrepet i borgen sin, og har mange likhetstrekk med sjakk. Så om du og partneren din er glade i sjakklignende spill, er dette strategispillet en god og spennende nøtt å gå løs på - og ikke minst en fantastisk historisk kuriositet!

 

Tilslutt har vi selveste Backgammon. Et klassisk abstrakt strategispill som har levd i tusenvis av år. Ved hjelp av terninger og brikker er det om å gjøre å bli første spiller som får alle de 15 brikkene av brettet. Verdt å lære seg og teste ut i disse dager.