Outland forlag fyller 5 år! Følg markeringene våre

Outland forlag fyller 5 år! Følg markeringene våre

I år fyller Outland forlag 5 år! Siden forlagets begynnelse har vi gitt ut et bredt utvalg av tegneserier og brettspill og er nå et forlag i vekst. Her kan du lese om historien vår og veien fremover.

 


Vår fremste målsetting har hele veien vært å tilby tegneserier og spill av høy kvalitet for barn og unge. I 2020 økte vi satsingen ved å tilby norske mangaskapere en plattform hvor de kan publisere sine verk. Nå benytter vi anledningen til å se tilbake på noen av utgivelsene våre gjennom de siste fem årene, til se framover mot nye prosjekter, og til å bidra til å fremme tegneserier og spill som en viktig ressurs for både voksne og barn.

Om Outland forlag

 

Tegneserier har vært Outlands hjørnestein helt siden den første butikken åpnet for nesten 30 år siden. Som selskap og konsept er ikke vi i Outland bare opptatt av å drive med varehandel, men ønsker også å være en aktør innen kulturformidling i Norge. Derfor ble Outland forlag opprettet i 2016. 

 

I løpet av de fem siste årene har forlaget vokst til å bli en bedrift med seks faste ansatte med base i Bergen, i tillegg til et kontor i Oslo.

Våre utgivelser

 

En viktig del av Outlands forlagsvirksomhet er å inspirere til leseglede blant unge og nye lesere ved å introdusere dem for kvalitetstegneserier. Forlagets fremste målsetting er derfor å gi ut tegneserier av høy kunstnerisk og litterær kvalitet for barn og unge.

 

Vi har hentet fortellinger fra hele verden og introdusert dem for et norsk publikum gjennom nye oversettelser, direkte fra originalspråket. Blant titlene så langt finner dere de japanske manga-seriene Dragon Ball og Mitt helteakademia, amerikanske Spider-Man, Bone og Pandoras arv og den danske klassikeren Valhall.

 

I tillegg til kvalitetstegneserier for barn ønsker vi å tilgjengeliggjøre moderne og gamle klassikere for voksne.

 

Blant disse finner dere de belgiske tegneserieklassikerne Sprint og Blåjakkene, og den mer moderne Gamle Gubber. Det første bindet i serien om de gamle gubbene vant den prestisjetunge Sproingprisen for beste oversatte utgivelse, og det andre og avsluttende bindet ble sluppet tidligere i år.

 

Fra og med i fjor har vi også økt satsingen vår på spill. Fra tidligere har vi gitt ut brettspillet Munchkin og begynnersettet for Dungeons & Dragons på norsk. I 2020 utvidet vi spillkatalogen vår med relanseringen av det norske rollespillet Itras by, og norske oversettelser av brettspillene Cartographers, Slide Quest og Chronicles of Crime. Satsingen fortsetter med nye brettspillutgivelser i 2021.

Outland forlags 5-årsjubileum

 

Som forlag er vi fortsatt bare i startfasen av alt det vi ønsker å oppnå, og vi gleder oss til de eventyrlige årene som venter oss. Vi markerer femårsjubileet ved å se tilbake på historiene vi allerede har med oss ved å trekke fram noen av våre viktigste utgivelser på sosiale medier, vi utvider forlagsvirksomheten vår til å inkludere flere tegneserier og brettspill, og vi ønsker å sette fokus på verdien av tegneserier for både små og store.

Markeringer og viktige utgivelser i 2021:

 

 

  • Vi ønsker å arrangere og delta på arrangementer for å fremme verdien av tegneserier for både store og små. Det har vi gjort så langt koronasituasjonen har tillatt, men gleder oss til å avslutte markeringene med Outland forlags første høstmøte i oktober, og Outlands tegneseriefestival 13. november.

 

  • Vi vil donere eksemplarer av Gamle Gubber til et veldedig formål.

 

  • Vi trekker fram én tittel i måneden i sosiale medier for å løfte fram de tidligere utgivelsene våre.

 

  • Vi gir ut første volum av mangaantologiserien Rakkan med bidrag fra norske mangaskapere. I fjor arrangerte vi en mangakonkurranse der vi inviterte norske mangaskapere til å sende inn sine bidrag. Vinnerbidragene ble publisert og delt ut i alle Outlands butikker gratis (last ned her), og responsen overbeviste oss om at dette er et prosjekt vi må gjøre til en fast utgivelse framover.