Månedens utvalgte | Våre topp 4 anbefalinger i mai

Månedens utvalgte | Våre topp 4 anbefalinger for mai

Vi fortsetter som alltid å gi dere nye anbefalinger til det beste vi har å by på av lesestoff og brettspill. Mai er ikke noe unntak. Bruk tiden til å lese og spille med familien!

Hva er månedens utvalgte?

 

Hver måned plukker vi ut en bok, en manga, og en tegneserie, og gir deg 30% avslag på dem hele måneden.

 

I tillegg velger vi et brettspill, som du får til 20% avslag.

 

Vi kaller dem månedens utvalgte, og du finner dem både i alle Outland-butikker, og på nett. Alle våre utvalgte er kun titler vi virkelig vil anbefale - her er det ingen utgåtte varer eller restlager, bare helhjertet entusiasme!

 

OBS! På grunn av koronakrisen har enkelte av vareleveransene våre blitt midlertidig stanset. Det kan derfor hende at ikke alle månedens utvalgte vil være tilgjengelig i alle våre butikker. Vi beklager så mye, og håper at leveransene våre vil komme før måneden er omme, slik at så mange som mulig kan få med seg disse flotte titlene!

Månedens bok i mai - All Systems Red av Martha Wells

Aldersgruppe: Voksne

Forfatter: Martha Wells

Format: Hardcover

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

159,- / 109,- KR

Roboter og kunstig intelligens har vært gjengangere i science fiction i mange tiår, men Martha Wells har skapt noe helt spesielt med sine fortellinger om Murderbot. Her blir vi kjent med en maskin som på noen måter er dypt menneskelig, og samtidig noe helt nytt og selvstendig. Vi får se oss selv i et perspektiv som er både latter- og tankevekkende, og det er aldri noen tvil om at det er menneskene som er bifigurene i Murderbots historie.

 

I en bedriftsstyrt romfartsfremtid, må romoppdrag godkjennes og forsynes av "the Company". Utforskningsgrupper må ledsages av sikkerhetsdrioder, levert av the Company - for deres egen sikkerhet. Men når slike oppdrag blir gitt til de som ber om den laveste prisen, er ikke sikkerheten akkurat øverste prioritet.

 

På en fjern planet, utfører en gruppe vitenskapsfolk sine sedvanlige tester, alltid skygget av sin Company-droide - en selvbevisst enhet som har hacket sin egen styremodul, og omtaler seg selv (dog, aldri foran andre) som "Murderbot". Full av forakt for mennesker, har den alltid bare ønsket å være alene lenge nok til å finne ut hvem den er. Men når et nabooppdrag forsvinner, blir det opp til forskerne og deres Murderbot å komme til bunns i mysteriet.

 

Hvis maskinene som skal ta herredømme over jorden får like mye sjel, sjarm, og sarkasme som Murderbot, så ser fremtiden kanskje ikke så verst ut likevel. All Systems Red er første bok i en lengre serie om The Murderbot Diaries - en flerdimensjonal og strålende science fiction-anbefaling!

Månedens manga i mai - Beastars

Aldersgruppe: 16+

Forfatter: Paru Itagaki

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

169,- / 119,- KR

I går kveld, på Cherryton-akademiet, ble en planteeter drept og spist. Blant skolens dramaklubb, faller planteeternes mistanker naturlig på deres kjøttetende klassekamerater. Den hovedmistenkte? Legosi, en stor ulv. Men han ville da ikke gjort en flue fortred - eller? Og vil dvergkaninen Haru bringe frem dyret i ham? Eller er følelsene han har for henne noe annet?

 

Beastars, som nylig har meldt sin ankomst på Netflix, er en spennende og fantasifull manga for tenåringer og unge voksne. En verden der dyr tar menneskenes rolle er ikke akkurat noe nytt, men Beastars utforsker premisset fra engasjerende og tankevekkende vinkler, som gir fantastisk engasjerende lesning.

 

Her vil karakterene oppleve kjærlighet, sjalusi, begjær, hevnlyst, og alt annet som hører ungdomstilværelsen til - alt med nye øyne. De vil overraske deg gang på gang, og vise at man aldri skal skue hunden på hårene.

Månedens tegneserie i mai - The Land Under the Lake

Aldersgruppe: 10+

Forfatter: Richard Marazano & Christophe Ferreira

Format: Hardcover

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

149,- / 99,- KR

Milo lever en ensom barndom, preget av sin mors fravær, som han knapt vet noe som helst om. Faren hans har tatt jobb i byen, og overlatt Milo hos sine tre eldre tanter, som har satt ham til å underholde seg selv ved innsjøen der de bor. I denne innsjøen oppdager Milo et unormalt stort fiskeegg - og når det klekker, blir en praktfull gyllen fisk født.

 

Milo blir bare halvveis overrasket når merkelige vesener, inkludert en paddemann, fatter interesse for hans hemmelige oppdagelse. Straks møter og befrir han også en ung jente, som ble holdt fange av paddemannen, og de to blir nødt til å rømme. Guidet av den gylne fisken, blir de med til "den andre siden" av innsjøen - undersiden, en av mange parallelle verdener, som er forbundet gjennom innsjøer, elver, og hav. I dette parallelle universet holder en ond trollmann makten, blind av hevn, og med paddemannen som sin lakei.

 

Herfra starter et storslått eventyr, som bærer med seg uante personlige åpenbaringer for Milo, men likeså voldsomme konsekvenser for hele verdens skjebne - ikke bare den under innsjøen, men kanskje også den utenfor.

 

Milo's World er et fantastisk vakkert, familievennlig, og magisk eventyr, i likhet med Amuletten, og Nordlys. The Land Under the Lake er det første av tre frittstående volum, etterfulgt av The Black Queen, og The Cloud Girl, som etter planen skal slippes nå i mai, 2020.

Månedens brettspill i mai - Century: Spice Road

Sjanger: Familiespill / Strategispill

Antall spillere: 2-5

Språk: Norsk

Aldersgruppe: 8+

Spilletid: 30-45 minutter

KJØP NÅ

449,- / 359,- KR

Century: Spice Road er første spill i en serie med brettspill, som utforsker ulike deler av verdenshistorien gjennom århundrene. I denne utgaven er det krydderhandel som er tema.

 

Som spillere tar dere fatt på rollen som karavaneledere, som reiser langs den berømte silkeveien som knyttet øst og vest, i håp om å levere krydder til kontinentets fjerne steder. På veien vil dere knytte handelsruter, bytte og høste krydder, møte etterspørsel og selge. Den som til slutt har samlet flest seierspoeng, har vunnet heder og ære, berømmelse og rikdom!

 

Century: Spice Road er et spill som er både enkelte å lære, og har samtidig nok dybde til at det passer alle, uansett hvor kjent du er med brettspill fra før. En kombinasjon av at dere ikke vil bruke alle kortene i spillet hver gang, og at det er tilrettelagt for ulike strategier som kan lede til seier, gjør at Century: Spice Road kan spilles mange ganger med god variasjon, uten å bli repeterende og kjedelig.

 

Dersom du har spilt Splendor tidligere, vil du elske dette. Det er også et spill som er vakkert, både på bordet mens dere spiller, og i hylla. Spillene i Century-serien, Century: Eastern Wonders og Century: A New World, har alle illustrasjoner på esken, som kan settes ved siden av hverandre for å lage ett stort, sammenhengende bilde. Century: Golem er i prinsippet samme spill som Century: Spice Road, men med nytt tema.