Månedens utvalgte | Våre beste anbefalinger for mai

Ny måned betyr nye anbefalinger - her presenterer vi fire titler vi elsker, som du får kjøpt til uslåelige priser hele måneden! Uansett hva slags lese- og spilletips du trenger, kan du stole på at vi har plukket ut kun det beste i denne mai-utgaven.

Hva er månedens utvalgte?

 

Hver måned plukker vi ut en bok, en manga, og en tegneserie, og gir deg 30% avslag på dem hele måneden.

 

I tillegg velger vi et brettspill, som du får til 20% avslag.

 

Vi kaller dem månedens utvalgte, og du finner dem både i alle Outland-butikker, og på nett. Alle våre utvalgte er kun titler vi virkelig vil anbefale - her er det ingen utgåtte varer eller restlager, bare helhjertet entusiasme!

Annalee Newitz Autonomous

Aldersgruppe: Voksne

Forfatter: Annalee Newitz

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

139,- / 97,- KR

- Kunstig intelligens og bioteknologi er høyaktuelle temaer i verden i dag. I Autonomous serverer Newitz en frodig og forrykende roman om både mulighetene og farene som ligger i vår nære teknologiske fremtid, forteller Tomas, vår bokansvarlig.

 

I 2144 er Jack fremtidens farmasøytiske Robin Hood - en tidligere forsker som nå produserer billig medisin til dem som ellers ikke har råd. Men hennes siste eksperiment har etterlatt seg et spor av dødelige overdoser.

 

Tett på sporet er et usannsynlig par: Eliasz, en grublende militæragent, og hans robotpartner, Paladin. Mens de jager mot å hindre nyss om den skremmende opprinnelsen bak Jacks medikament i å spre seg, danner de et uvanlig nært bånd som ingen av dem helt forstår.

 

- Dette er vår tids Neuromancer!, utbryter Tomas.

 

Autonomous vant Lambda Award for Science Fiction/Fantasy i 2018. I tillegg ble den nominert til Nebula Award 2018, og Locus Award for beste debut i 2018.

Laid-back Camp

Aldersgruppe: 13+

Forfatter: Afro

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

149,- / 104,- KR

Laid-back Camp er en meditativ, fredelig fortelling - komplett med skjerf, bål, utsøkt mat, milde lattere, og generell søthet.

 

Som en bonus, vil du også lære en ting eller to om camping!

 

Rin nyter en god campingtur, ved vannbredden, med utsikt mot Fuji-fjellet. Samtidig tar Nadeshiko sykkelen fatt for å se Fuji hun også. Og mens de to spiser et måltid rett-i-koppen nudler sammen, hvilken utsikt vil utfolde seg foran dem?

 

Laid-back Camp er en såkalt slice-of-life manga om en gruppe skolejenter som liker høst- og vintercamping - og det er i grunn det hele! Og mellom alt som er søtt, dunbløtt, og koselig, er det en historie om jenter som vet å sette pris på sesongenes nydelige utfoldelse, på en rekke japanske campingsteder.

 

- Laid-back Camp vil få enhver leser til å forelske seg i campinglivet!, forteller Guy, Outlands mangaekspert.

Gideon Falls - the Black Barn

Aldersgruppe: Voksne

Forfatter: Andrea Sorrentino, Dave Stewart, Jeff Lemire

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

109,- / 76,- KR

Et merkelig ensemble av tilsynelatende tilfeldige fremmede, samles i denne atmosfæriske thrilleren - en sliten katolsk prest, en kompromissløs kvinnelig sheriff, og en ung enstøing som er besatt på å nøste opp en konspirasjon begravet i byens søppel.

 

Her kolliderer landlige mysterier og urban skrekk, idet besetningen dras inn i et mysterium rundt en lokal legende som har blitt tapt til tiden.

 

- Gideon Falls er nydelig horror fra en av tegneseriebransjens beste, mest aktive og allsidige forfattere: Jeff Lemire. En favoritt blandt de ansatte i Outland, sier Ellen, Outlands tegneserieansvarlig.

 

Etter en budkrig mellom flere studioer, har tegneserien allerede blitt kjøpt til TV-adaptasjon av Hivemind. Studioet står bak den populære serien The Expanse, og den kommende Netflix-adaptasjonen av The Witcher-serien.

Sjanger: Strategi / Familie

Antall spillere: 1-4

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 12+

Spilletid: 30-45 min

KJØP NÅ

499,- / 399,- KR

Sagrada er et vakkert og fargerikt spill som passer for alle. Her skal 1-4 spillere konstruere glassvinduer i Sagrada Familia i Barcelona, ved bruk av terninger dere trekker fra bordet.  Det er ingen helt enkel oppgave, for det finnes strenge regler rundt det å bygge vindu, og spillet blir en slags sudoku med terninger!

 

Noen enkle regler gjelder alltid: Ingen like tall kan ligge ved siden av hverandre. Heller ingen like farger får lov til å dele langside. Dette virker enkelt til å begynne med, men så kommer problemene på løpende bånd. Heldigvis får dere noen verktøy som lar dere bryte reglene!

 

Bygg ditt glassvindu i alle regnbuens farger! Spillet er pent å se på, lett å lære seg. Samtidig er det dypt nok til å gi god gjenspillbarhet, og holder også brettspillentusiaster engasjerte. Hvis du liker logiske pusler, vil du garantert like Sagrada.

 

Spillet fungerer best med 3-4 spillere, men er fortsatt veldig bra med to - litt verre med en. Med utvidelsen kan man spille med opptil 6 spillere, og man får en modul som gjør spillet enda mer interessant. I tillegg planlegger de flere utvidelser.