Månedens utvalgte | Nytt år og nye anbefalinger i januar

Månedens utvalgte - Januar

Nytt år, nye muligheter, nye nyttårsforsetter! Har du kanskje satt deg fore å lese mer i 2020? Da er denne månedens utvalgte det perfekte sted å starte. Fire titler vi har falt for som vi hjertelig anbefaler til deg som trenger en frisk start på året.

Hva er månedens utvalgte?

 

Hver måned plukker vi ut en bok, en manga, og en tegneserie, og gir deg 30% avslag på dem hele måneden.

 

I tillegg velger vi et brettspill, som du får til 20% avslag.

 

Vi kaller dem månedens utvalgte, og du finner dem både i alle Outland-butikker, og på nett. Alle våre utvalgte er kun titler vi virkelig vil anbefale - her er det ingen utgåtte varer eller restlager, bare helhjertet entusiasme!

Children of Time av Adrian Tchaikovsky

Aldersgruppe: Voksne

Forfatter: Adrian Tchaikovsky

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

149,- / 99,- KR

Adrian Tchaikovskys kritikerroste, frittstående roman, Children of Time, er den storslåtte historien om menneskehetens kamp om overlevelse på en terraformet planet.

 

De siste levningene etter menneskerasen reiste fra en døende Jord, desperate etter å finne et nytt hjem blant stjernene. Ved å følge forfedrenes fotspor oppdager de den største skatten fra en svunnet tid - en ny verden, terraformet og forberedt for menneskelig liv.

 

Men, i de lange årene mens planeten var forlatt, har arkitektenes verk båret katastrofale frukter. Planeten venter ikke på dem, uberørt og ubebodd. Nye herskere har dreid den fra et tilfluktsted til menneskets verste mareritt.

 

Nå står to sivilisasjoner på kollisjonskurs, der begge vil teste grensene for hva de er villige til å gjøre for å overleve.

 

Boken ble vinner av Arthur C. Clarke Award i 2016 for beste roman. Den er et av de smarteste, skumleste og mest underholdende tankeeksperimentene vi har lest; virkelig science fiction på sitt beste. Children of Time illustrerer noen av menneskehetens aller mørkeste sider, men viser også hvordan noen av våre sprøeste påfunn kan åpne veien til en bedre fremtid.

 

OBS! Anbefales ikke for lesere med araknofobi.

Fullmetal Alchemist 3-in-1

Aldersgruppe: 12+

Forfatter: Hiromu Arakawa

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

189,- / 132,- KR

Alkymi er den mystiske kraften som kan endre og manipulere verdens byggesteiner, noe mellom magi og vitenskap. Månedens manga inneholder volum 1, 2, og 3 av den enormt populære og vanvittig spennende serien Fullmetal Alchemist.

 

Når to brødre, Edward og Alphonse, tuklet med alkemiske krefter for å oppfylle et sårt ønske, gikk det fryktelig galt. Den ene mistet en arm og et bein, og den andre ble intet mer enn en sjel fanget i en ellers tom rustning.

 

Nå jobber brødrene, med hver sine sine unike alkemiske krefter, for myndighetene. Men kreftene deres er likevel ikke så unike. Verden svermer av onde alkymister, og en enorm konspirasjon. Og på jakt etter den største alkemiske skatten av dem alle, Den Vises Stein, viser fiendene deres seg å være fryktinngytende og nådeløse.

 

Mangaen er blitt gjort til animasjonsserie for TV to ganger. Først som Fullmetal Alchemist i 2003, og så på nytt som Fullmetal Alchemist: Brotherhood i 2009 - denne mer tro mot mangaen. Mange har kanskje sett disse på Netflix, men hvis du vil vite hvor det hele startet er denne mangaen det beste stedet å begynne!

The Sandman: Preludes & Nocturnes vol. 1

Aldersgruppe: Voksne

Forfatter: Neil Gaiman, Sam Kieth

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

249,- / 174,- KR

The Sandman - en av de virkelig store titlene innen tegneserier - feiret sitt 30-årsjubileum med denne helt nye utgaven av klassikeren som startet det hele!

 

I det historien begynner har en okkultist, i et forsøk på å fange Døden i håp om å kjøpslå om evig liv, fanget sin yngre bror Dream istedet. Etter 70 år i fangenskap før han til slutt finner en vei ut, går Dream, også kjent som Morpheus, ut på leting etter sine tapte maktgjenstander. I løpet av sin krevende reise møter han Lucifer (nå med egen Netflix-serie), John Constantine (en kjent karakter fra en lang rekke DC-tegneserier), og en allmektig galning.

 

Denne utgaven av The Sandman: Preludes & Nocturnes volume 1 inneholder nye omslagsillustrasjoner av Dave McKean, i tillegg til nye forord av Paul Dini, Patton Oswalt, Kelly Sue DeConnick, og flere - og ikke minst, en ny introduksjon av den bestselgende forfatteren av The Name of the Wind, Patrick Rothfuss.

 

Dette er Neil Gaimans mesterverk slik du aldri har sett det før, perfekt for både gamle og nye lesere og samlere!

Imperial Settlers: Empires of the North

Sjanger: Strategi / Familie

Antall spillere: 1-4

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 10+

Spilletid: 45-90 minutter

KJØP NÅ

699,- / 559,- KR

Imperial Settlers: Empires of the North er siste variant - og et nytt, frittstående kortspill - i den veletablerte Imperial Settlers-serien. Som spillere setter dere kursen nordover, der tre ulike samfunn holder til: skotter, inuitter, og vikinger. Ta på deg rollen som leder, og gjør ditt samfunn til det beste imperiet verden noengang har sett!

 

Å velge faksjon er riktignok bare første steg på veien. Hver gruppe kan nemlig spilles på to ulike måter, ved hjelp av to separate og unike kortstokker. Det vil si at grunnspillet presenterer spillerne for seks ferdigbyggede kortstokker, klare til å spilles rett ut av boksen. Hver og en tilbyr en helt egen spillestil, for masse variasjon og gjenspillbarhet!

 

Bygg opp en solid økonomi, avskjær motstanderne dine, og kjemp om dominans i det kalde nord. Lær nye spillmekanismer, og opplev et friskt pust som strømlinjeformer reglene fra tidligere Imperial Settlers for en enklere og bedre spillopplevelse for hele familien!