Månedens utvalgte | Anbefalt førjulsunderholdning i desember

Denne månedens utvalgte byr på både godt og blandet. Mange har ulike forhold til vinter og adventstid, og våre anbefalinger for desember presenterer mye forskjellig, slik at alle og enhver kan finne en hard pakke de kan ønsker seg.

Hva er månedens utvalgte?

 

Hver måned plukker vi ut en bok, en manga, og en tegneserie, og gir deg 30% avslag på dem hele måneden.

 

I tillegg velger vi et brettspill, som du får til 20% avslag.

 

Vi kaller dem månedens utvalgte, og du finner dem både i alle Outland-butikker, og på nett. Alle våre utvalgte er kun titler vi virkelig vil anbefale - her er det ingen utgåtte varer eller restlager, bare helhjertet entusiasme!

The Bear and the Nightingale av Kathrine Arden

Aldersgruppe: Voksne

Forfatter: Katherine Arden

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

149,- / 104,- KR

The Bear and The Nightingale føles litt som å lese et gammelt folkeeventyr. Fortellingen inneholder kimen av flere kjente eventyr, men er likevel noe helt eget og unikt. Stemningen er rett og slett magisk og hovedpersonen er herlig. Vær likevel advart om at dette i tradisjon tro mot gamle eventyr ikke bare er en trivelig bok - mørke skapninger av flere slag gjemmer seg mellom disse sidene.

 

Ved utkanten av den russiske villmarken varer vinteren mesteparten av året. Der sitter Vasilisa rundt glørne, og hører på barnepikens eventyr. Mest av alt elsker hun historien om Frost, den blåøyde vinterdemonen, som kommer under dekke av de kaldeste nettene for å røve med seg uaktsomme sjeler. Vise russere frykter ham, forteller barnepiken, og gjør rett i å ære gårdens ånder, som beskytter hjemmene deres fra ondskap.

 

Men etter Vasilisas mor dør, reiser faren til Moskva og kommer hjem med en ny kone. Hun er intenst troende, og forbyr familien fra å utøve de gamle skikkene. Familien gir etter, men Vasilisa er redd for at mer avhenger av ritualene deres enn andre vet.

 

Og så visst, mens farene begynner å sirkle må Vasilisa trosse de hun elsker for å beskytte dem fra en trussel som er som blåst ut av barnepikens mest skrekkinngytende fortellinger.

 

Vi anbefaler The Bear and the Nightingale varmt til alle som ønsker seg et vintereventyr! Boken passer utmerket i kombinasjon med teppe, peis og kakao, men kan også nytes alene. - En av mine favoritter <3, sier Tomas, Outlands egen bokansvarlig.

One-Punch Man

Aldersgruppe: 13+

Forfatter: ONE, Yusuke Murata

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

119,- / 83,- KR

One-Punch Man er en vanvittig underholdende manga-serie som virkelig slår hardt fra seg. Den parodierer alle superheltserier og -troper du kan tenke deg, med gledelig lattervekkende resultat. Aldri har du sett en actionserie så overdrevent kjedelig, som samtidig får deg til å juble i ekstase for hvert eneste slag!

 

Ingenting ved Saitama får deg til å tenke "superhelt". Fra hans livløse uttrykk til hans skallede hode, til hans tamme kroppsbygning.

 

Likevel har denne tilsynelatende helt gjennomsnittlige mannen et ikke-så-gjennomsnittlig problem - han klarer ikke finne en eneste motstander som er sterk nok til å utfordre ham. Hver gang en lovende skurk dukker opp, slår han snørra ut av dem med bare ett slag!

 

Kan Saitama noen gang finne en motstander som kan stå opp mot ham, og gi livet hans litt mening? Eller er han forbannet til et liv av evig super-kjedsomhet?

The Weatherman tegneserie

Aldersgruppe: Voksne

Forfatter: Jody LeHeup, Nathan Fox

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

219,- / 153,- KR

The Weatherman er et science fiction-epos i ekte wide screen-proporsjoner, om hva vi gjør i rettferdighetens navn og hva det virkelig betyr å bli gjenreist. Denne tegneserien gir full gass, så hold øynene åpne og ikke blunk - dette vil du ikke gå glipp av!

 

Nathan Bright hadde alt: en dødskul kjæreste, en rå hund, og en jobb som den fremste værmelderen på terraformede Mars. Men når han blir beskyldt for å være ansvarlig for det største terrorangrepet i menneskets historie - en hendelse som utslettet nesten hele jordens befolkning - blir Nathan målskive for en jakt som spenner hele galaksen.

 

Men er Nathan virkelig ansvarlig for en så forferdelig forbrytelse? Og hvorfor husker han ikke..

 

Forvirret, skrekkslagen, og totalt uforberedt for livet på rømmen, legges Nathans skjebne i hendene på Amanda Cross, den utstøtte myndighetsagenten som er satt på Nathans sak. Sammen må denne usannsynlige duoen stole på hverandre, mens de kjemper seg vei gjennom solsystemet på leting etter sannheten, og nøkkelen til å forhindre et andre angrep av samme skala.

Ticket to Ride London Nordic

Sjanger: Familiespill

Antall spillere: 2-4

Språk: Norsk

Aldersgruppe: 8+

Spilletid: 10-15 minutter

KJØP NÅ

249,- / 199,- KR

Ticket to Ride: London byr på de kjente og kjære grunnreglene fra Ticket to Ride-serien, men på et mindre kart over 1970-tallets London, som lar deg fullføre et spill på kun 15 minutter.

 

Her skal dere også manøvrere Londons ikoniske dobbeldekkerbusser, fremfor de sedvanlige togene. I tillegg til å samle kort, gjøre krav på ruter og strekninger, og trekke destinasjonsbilletter du vil gjennomføre, vil du også få bonuspoeng for å koble sammen alle busstoppene i samme distrikt.

 

Ticket to Ride har blitt en elsket klassiker over hele verden, med god grunn. Spillet er enkelt nok til at hele familien kan forstå og spillet det, samtidig som det byr på lavterskel og lattermild moro, også for erfarne brettspill-veteraner. Perfekt for familiesamlinger og rolige kvelder med venner, Ticket to Ride: London byr på en fersk vri med masser av ny moro i denne kjente sjangeren!