Inktober - en tegneutfordring hver dag i oktober

Inktober - en tegneutfodring hver dag i oktober

I oktober hvert år tar tegnere over hele verden fatt på tegneutfordringen Inktober, ved å lage en tegning med blekk, eller tusj, hver dag hele måneden. Her får du vite mer om Inktober 2019.

31 dager, 31 tegninger

 

Inktober ble startet i 2009 som kunstneren Jake Parkers oppfordring til seg selv om å forbedre tegneferdighetene sine, og utvikle gode tegnevaner. Siden da har det vokst til å bli en verdensomspennende bevegelse, med tusenvis av mennesker som deltar i utfordringen hvert år.

 

Enten du er illustratør, eller såvidt kan tegne strekfigurer, så er Inktober en gyllen sjanse til å plukke opp papiret og sette i gang. Mange av oss tenker at vi skulle ønske vi var flinkere til ditt og datt - ofte er det tegning som dukker opp. Det er en fantastisk hobby som lar deg se på ting med nye øyne. Ikke minst er det også en mulighet til å ta et øyeblikk bort fra skjermen.

 

Høye forventninger eller ikke, plukk opp pennen og gjør et forsøk - Inktober er et tiltak for å starte der du er, og øve for å bli bedre. Du vil ikke angre!


Alle kan delta i Inktober,

bare plukk opp en penn og begynn å tegne.

 


Regler og motiver

 

  1. Tegn en tegning med blekk eller tusj (du kan også bruke digital programvare, men bruk verktøy som etterligner blekk)
  2. Legg den ut (på din sosiale media-konto, eller heng den på kjøleskapet. Poenget er å dele den med noen)
  3. Merk den med emneknaggene #inktober og #inktober2019 (bruk også gjerne #outlandnorge eller tagg oss, slik at vi kan finne dere)
  4. Gjenta

 

Du kan gjøre det daglig, eller ta halvveien og legge ut en tegning annenhver dag, eller en gang i uka. Bare vær konsekvent med hva enn du bestemmer deg for. Inktober handler om å utvikling og forbedring, og å forme gode vaner - så jo mer konsekvent du er, jo bedre.

 

Her er årets offisielle liste med motiver. For hver dag, prøv å lage en tegning med inspirasjon fra ordet som hører til den dagen.

Inktober 2019 motivliste

Hva trenger du for å tegne med blekk?

 

Uansett hvor erfaren du er som tegner (eller ikke i det hele tatt), hvor mye du har brukt blekk før, eller vanligvis tegner med andre verktøy - Inktober er en perfekt anledning til å lære noe nytt. Men hvor skal man starte? Vi vil gjerne anbefale noen av våre favoritter til Inktober:

 

Sakura Pigma Pen

Et praktisk sett med tre Pigma-tusjer i forskjellig størrelse.

 

Pigma-blekk, skapt av selskapet Sakura for over 30 år siden, er stadig blant de mest solide blekktypene på markedet i dag. Med slik en lang erfaring med sitt spesialiserte blekk, har Sakura utviklet praktiske produkter med god flyt og stabile pigmenter som har blitt en definitiv favoritt hos oss!

 

Pigma-blekk er vannfast og slitesterkt, og vil ikke føre til uheldige smøreflekker, ei heller blø gjennom de på fleste typer papir.

 

Penseltusj (tynn, sort)

Tusj med pensel-tupp. Bruk denne for å skape en dynamisk, livlig og interessant strek.

 

Sakura KOI Coloring Brush Pen - Sett med 6 gråfarger

Tusjer med fleksibel penseltupp. Gode å bruke for å skape mer dybde og liv i dine sort-hvite Inktober-tegninger.

 

Tusjene er luktfrie, med vannbasert løsning som gjør det lettere å blende farger og nyanser. Bruk disse på tykt papir for best resultat.

Sakura Pigma Micron 6 fineliners + 1 tusjpenn

Dette settet inkluderer alt du trenger til dine Inktober-tegninger, både til detaljer og finskisser, men inkluderer også en penseltusj.

 

Copic Marker Ciao - 100 Black

Alle Copic Ciao-tusjer kommer med både en bred tupp og en pensel-tupp. Det beste resultatet får du når du bruker Copic-tusjer på en Bleedproof Marker Pad. Blekket tørker raskt, og etterlater en glatt overflate. Det er også relativt luktfritt og ikke giftig.