Hvilke tegneserier egner seg best for voksne? Her er 5 forslag

Du forbinder kanskje tegneserier med Donald og Fantomet, eller som en nisje for spesielt interesserte – men tro om igjen, tegneserier er så mye mer enn det. Som med bøker får du også tegneserier for voksne i alle mulige sjangre, og vi har plukket ut fem gode tegneserier vi virkelig synes du bør lese!


Å lese tegneserier i voksen alder er både en fryd og ufattelig spennende. Disse tegneseriene er historiefortellinger med grafisk kunst, som har dype budskap eller tar for seg viktige temaer – akkurat som i annen litteratur. 

 

Ellen er tegneserieansvarlig og har jobbet i Outland siden 2004. Hun er en ekte tegneserieentusiast og -veteran som har gitt ut flere tegneseriealbum. I tillegg er Ellen skaperen av Lily, som er fast innslag i bladet Ruter (tidligere Rutetid) i Egmont Forlag. 

 

Her har hun plukket ut en håndfull tegneserier som passer perfekt for voksne som ønsker seg godt og spennende lesestoff – uansett om det er på ferie eller i hverdagen.


Aldersgruppe: Voksne

Forfatter: Guy Delisle

Format: Hardcover

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

299,- / 254,- KR

Midt på natten i 1997 blir den franske Leger Uten Grenser-administratoren, Christophe André, kidnappet av en gjeng væpnede menn og bortført til en ukjent destinasjon i Kaukasus-regionen. 

 

I tre måneder er han lenket fast med håndjern og holdt i et isolat. Han får ingen kontakt med omverdenen og nesten ingen mat å overleve på. Hvordan takler man en slik håpløs situasjon - innesperret i et mørkt rom uten menneskelig kontakt, mat eller tidsperspektiv? 

 

Dette er hva den prisbelønte tegneserieforfatteren Guy Delisle klarer på bemerkelsesverdig vis å besvare i tegneserieboken Hostage.

 

Hostage er utrolig spennende og engasjerende! Et scenario de færreste av oss har et forhold til, men som alle har hørt om – å bli kidnappet. I tillegg er den basert på en sann historie, forteller Ellen. 

 

Bli med på den opprivende kampen til André som gissel – en ny hverdag i fangenskap. Slitte skåler med tynn suppe, sporadiske turer til toalettet. Forlatt i et rom med egne tanker, uten muligheten til å bestemme over seg selv. Klarer han å rømme?

 

Bestill tegneserien Hostage her.

Aldersgruppe: Voksne

Forfatter: Vero Cazot & Julie Rocheleau

Format: Hardcover

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

299,- / 254,- KR

Bli med inn i hverdagen til Betty, som våkner opp alene i et sykehusrom. Hun har vært gjennom en operasjon etter funn av kreft i venstre bryst, og må nå møte en verden som er fylt med skjønnhetsstandarder hun ikke kan leve opp til. 

 

Det er ikke bare hun som har problemer med å akseptere sin asymmetriske kropp. Bettys kjæreste gjør nemlig ikke den store forandringen noe lettere. Så hvordan vender man tilbake til hverdagen etter å ha opplevd å få brystkreft? 

 

Betty vet det ikke enda, men å miste venstre bryst, jobben og kjæresten på samme tid, skulle vise seg å snu livet hennes helt på hodet! 

 

About Betty’s Boob er ikke bare en historie om Bettys kjæresteforhold, om det å komme tilbake til arbeid, eller hennes tanker rundt sin egen remisjon. Vero Cazot og Julie Rochleau går dypere, og leverer en historie som handler om det å leve og virkelig nyte det, samt gripe mulighetene som ligger foran deg. 

 

Dette er en nydelig og morsom tegneseriehistorie som tar for seg viktige temaer rundt tap og aksept. 

 

Bestill tegneserien About Betty’s Boob her.

Aldersgruppe: Voksne

Forfatter: Nora Krug

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

299,- / 254,- KR

Hvordan er det å vokse opp i en familie som viser seg å ha en mørk forhistorie om sin egen deltakelse under 2. verdenskrig? 

 

Belonging: A German Reckons With History and Home er en fascinerende fortelling om Nora Krug, en jente som ble født i Tyskland, flere tiår etter 2. verdenskrig. Etter mange års opphold i USA vender hun tilbake til hjemlandet, og kommer etter hvert over urovekkende funn om sin familie. 

 

En saksfil utarbeidet av det amerikanske militæret avslører et omfattende bilde av noen av Noras familiemedlemmer. Hennes egen bestefar, en kjørelærer i Karlsruhe, hadde politisk deltakelse under nazistregimet, og hennes fars bror, Franz-Karl, var SS-soldat og døde som tenåring.

 

I arbeidet med å få bukt med skammen fra familiens fortid, forplikter hun seg til en ekstraordinær søken tilbake i tid. En søken som spenner seg over kontinenter og generasjoner for å sammenfatte både sin egen families historie og historien om sitt land.

 

Belonging: A German Reckons With History and Home har blant annet vunnet National Book Critics Circle Awards i 2018 for beste selvbiografi, og har blitt kritikerrost flere ganger. 

 

La deg selv bli dratt gjennom en spennende fortelling om Tysklands fortid, og om hvordan det er å være uskyldig i en skyldig nasjon.

 

Bestill tegneserien Belonging her.

Aldersgruppe: Voksne

Forfatter: Ed Brubaker & Sean Phillips

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

269,- / 229,- KR

For deg som kanskje ikke har lest mye tegneserier fra før, vil The Fade Out presentere alt det beste mediet har å by på - både i form av tekst og bilder, og særlig sømløsheten mellom dem. Og ved siden av får du en utrolig spennende krimhistorie!

 

Historien utspiller seg i 1948, der Hollywood-manusforfatteren Charlie Parish lider av posttraumatisk stresslidelse (PTSD). Etter en blackout våkner Charlie opp i et rom hvor en kvinnelig filmstjerne ligger død - myrdet. 

 

Sammen med sin bestevenn Gil forsøker Charlie å finne morderen, noe som skal vise seg å bli en omfattende og vanskelig kamp mot rettferdigheten. Jo mer de nøster opp i Charlies beduggede hukommelse, desto mørkere blir alt seende ut. 

 

Brubaker og Phillips sin The Fade Out er et mesterlig krim noir, sett i noirens verden der ingenting er hva det ser ut som. 

 

Bestill tegneserien The Fade Out her.

Aldersgruppe: Voksne

Forfatter: Knut Hamsun & Martin Ernstsen

Format: Hardcover

Språk: Norsk

KJØP NÅ

369,- / 314,- KR

Du er kanskje kjent med Knut Hamsun og hans romanklassiker Sult? Nå har den anerkjente romanen blitt til tegneserie av Martin Ernstsen, og den skuffer ikke! 

 

Plottet i tegneserien holder tro til sitt opphav, og handler om en ung, fattig og sulten forfatter i Kristiania. Han lever konstant på sultegrensen, og forsøker desperat å holde verdigheten oppe. 

 

Ernstsen tar romanen noe videre i å utforske den menneskelige psyken, ved hjelp av illustrasjonene sine. Hans tidvis ordløse sekvenser forsterker følelsen av desperasjon og håpløshet i den unge forfatterens kamp for tilværelsen.

 

– Martin Ernstsens imponerede tegnesereiadaptasjon av Knut Hamsuns Sult bør leses av alle. Den er helt utrolig bra, understreker Ellen. 

 

Bestill tegneserieversjonen av Sult her.