Familiespill i påsken - den ultimate guiden til påskekos

Påsken er rett rundt hjørnet, og påsketid betyr spilletid! Enten du går for den klassiske fjellpåsken eller velger å bli hjemme i byen blir fridagen hakket morsommere med et brettspill. Her får du vår ultimate guide for brettspill som gir påskekos for hele familien!


Med et hav av brettspill der ute er det ikke alltid like lett å bli enige om hvilket spill du og familien skal gyve løs på. Derfor har vi samlet noen av de hotteste brettspillene, som vil sette konkurranseinstinktet til store og små i fyr og flammer.

 

Håvard Haraldsen er markedsføringsansvarlig i Outland, og er en veteran når det kommer til brettspill. Likevel åpnet det seg en ny verden for ham etter to år i bransjen, der han har fått testet ut de fleste spill som er på markedet.

 

Her får du Håvard sine beste tips for at du skal få den beste spillkvelden med familien i påsken.


Sjanger: Familiespill (tog, kort, nettverksbygging)

Antall spillere: 2-4

Språk: Engelsk/Norsk

Aldersgruppe: 8+

Spilletid: 10-15 min

KJØP NÅ

224,10 KR

Velkommen til The Big Apple! Ticket to Ride New York er et fantastisk selskapsspill som tar deg gjennom New York sine travle gater på 60-tallet, og besøker alle de berømte attraksjonene byen har å by på.

 

I spillet får du utdelt 15 gule taxier som du må bruke for å være først ute til å besøke de mange turistattraksjonene, slik at du får gjort ferdig alle billettene dine! Reglene er enkle og læres på tre minutter, som vil passe både for nye og erfarne spillere.

 

Ticket to Ride har blitt en klassiker over hele verden, men av og til har du kanskje ikke tid til å sette av en hel time. Da er New York-varianten perfekt, fordi du kan spille det på under 15 minutter, og esken tar mye mindre plass! Med andre ord, et perfekt spill du kan frakte med deg på hytta, forteller Håvard.

 

Bestill Ticket to Ride New York her.

Sjanger: Familiespill (Racing, sport)

Antall spillere: 2-4

Språk: Norsk

Aldersgruppe: 8+

Spilletid: 35-40 min

KJØP NÅ

404,10 KR

Hvordan kan et spill som handler om noe så tørt som sykling, være så vanvittig gøy?

 

Flamme Rouge er det beste racingspillet du får kjøpt for penger, og det er veldig lett å lære. Spillet gjenspeiler virkeligheten i et sykkelritt, der du bør ha en taktikk for å disponere teamet ditt riktig. Husk å spare noen krefter til sluttspurten!

 

– Å balansere utmattelse og luftstrømmer for å kjempe seg foran resten av gruppen er nervepirrende, tematisk midt i blinken, og hvem som helst kan spille det, sier Håvard.

 

Flamme Rouge har også regler som lar deg ta med hendelser fra et spill over til det neste, for å lage store familieturneringer. Er dere en virkelig stor gruppe kan du få med opptil 12 spillere med utvidelsen Peloton.

 

Bestill Flamme Rouge her.

Sjanger: Familiespill (bybygging, territoriumbygging)

Antall spillere: 2-4

Språk: Norsk

Aldersgruppe: 6+

Spilletid: 15-20 min

KJØP NÅ

269,10 KR

Kingdomino ble vinneren av årets spill i 2017, og en umiddelbar klassiker for dem som liker Catan og Carcassonne (som du finner på påskekampanjen vår, her), men som også er et kjempegodt introduksjonsspill for de som ikke har spilt så mye før.

 

Det er like enkelt som vanlig Domino, bare mye kjappere både å spille og lære, og mye morsommere (for hvem har vel egentlig noen gang spilt Domino?).

 

Spillet går ut på å konkurrere om å bygge det mest attraktive kongeriket, bestående av fjell, innsjøer og åkre. Men det er lettere sagt enn gjort når motspillerne dine konkurrerer om akkurat de samme brikkene - med andre ord, konkurransen blir hard!

 

I tillegg til å være et forrykende familiespill, fungerer Kingdomino også godt som et lærespill for yngre, da det introduserer konsepter om hver sin tur (men i varierende rekkefølge), rotasjon av brikker for å få dem til å passe der du vil, og matematikkferdigheter i form av enkel multiplikasjon. Spill og lær!

 

Bestill Kingdomino her.

Sjanger: Familie / Selskapsspill (Bløffing, forhandling)

Antall spillere: 3-5

Språk: Norsk

Aldersgruppe: 8+

Spilletid: 60 min

KJØP NÅ

359,10 KR

Sheriff of Nottingham er spillet som fungerer like bra med vennegjengen som med bestemor - og det er alltid like gøy å se bestemor ljuge deg huden full.

 

Hvem som er sheriffen går på rundgang, så alle får lik sjanse til å snoke i de andres saker. Å ta valget mellom å sjekke sidemannens pose, eller ta bestikkelsen de tilbyr deg er alltid like vanskelig, og du vil nesten alltid ta feil. Men det er helt greit!

 

Det er når du går på en skikkelig smell at de morsomste spilløyeblikkene oppstår - når du har blitt rundspilt av bestemor, som du trodde var så uskyldig.

 

I dette spillet får du med andre ord god trening på dine forhandlings-, bløffe- og overtalelsesevner, når du forsøker å skaffe deg så mye gull du bare kan for å vinne spillet.  

 

Bestill Sheriff of Nottingham her.

Sjanger: Familiespill (etterforskning, mord/mysterium)

Antall spillere: 3-7

Språk: Norsk

Aldersgruppe: 8+

Spilletid: 40 min

KJØP NÅ

404,10 KR

Liker du klassikeren Cluedo? Da vil du elske Mysterium!

 

Mysterium er en bedre, mer engasjerende, variant av Cluedo, som er det perfekte påskespillet uansett om du er på hytta eller i byen. Tvisten er at en av spillerne allerede sitter med fasiten på mordmysteriet, men får ikke lov til å snakke.

 

I stedet må du prøve å formidle spor og hint i form av bildekort du deler ut til de andre, som de deretter må tolke.

 

– Noe av det morsomste med spillet er det som skjer når man er ferdig, når spøkelset som har sittet i stillhet endelig får bryte ut med alle frustrasjoner over hvor dårlige de andre har vært til å plukke opp hintene – det setter virkelig fart på latterkrampen, ler Håvard.

 

Bestill Mysterium her.

Sjanger: Lagspill (strategi, sanntid)

Antall spillere: 6-8

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 12+

Spilletid: 45-60

KJØP NÅ

359,10 KR

Alle har spilt Battleships - et spill som ofte kan bli kjedelig og langtekkelig: "B4. Bom. E3. Treff!"

 

Captain Sonar er som Battleships, men skiller seg ut ved at dere må spille på lag, i sanntid, og med effekter som virkelig tar spillet til et nytt nivå! Det gjelder å samarbeide om å sette riktig kurs og lokalisere fienden som ligger og lurer.

 

Det at hver spiller har hver sin unike oppgave på ubåten er også en genistrek - alle føler seg som en sentral del av maskineriet. Captain Sonar spilles best med de fulle 8 spillerne, men selv med færre spillere vil dere få en spillopplevelse dere sent vil glemme!

 

Brettspillet finnes også i familieutgave - Sonar Family - som fungerer bedre for færre spillere.

 

Det er flere elementer som gjør dette til en kraftig oppgradering av penn-og-papir-klassikeren, men det at spillet ikke tar pause for å vente på tur spiller en enorm rolle.

 

Følelsen av at motstandernes ubåt er på vei mot dere i faretruende stor fart, mens dere desperat skriker etter hverandre for å komme unna - som bare gjør at dere beveger dere enda saktere - er ubeskrivelig. Her er det bare å forberede seg på at skjellsord og frustrerende uttrykk flyr veggimellom!

 

Bestill Captain Sonar her.

© 2018 Outland. Alle rettigheter reservert.