Årets påskekampanje | Perfekte brettspill for innetid

Årets påskekampanje | Perfekte brettspill for innetid

Påsken nærmer seg, selv om den for mange ser litt annerledes ut enn vanlig. En påske innendørs trenger ikke bety mangel på moro! Vi har plukket ut fem brettspill til tilbudspris, som passer perfekt for små samlinger av venner og familie.


Selv om de helt store påskeplanene kanskje må vente, så er det ingen grunn til å ikke skape litt hygge likevel. Å tilbringe tid innendørs med familie, eller nære venner trenger slettes ikke være så ille - det kan til og med være riktig koselig! Alt dere trenger er noe morsomt å sette fingrene i.

 

Outlands brettspillsjef, Johanne, har plukket ut fem strålende brettspill dere kan spille til påske. Her er noe for store og små, nye og erfarne, og masse rom for latter. Vi har også gitt ut vår helt egen Quizbok. Så hva venter dere på? Tid for familiens store innendørsturnering - tre runder brettspill, med finale i quiz til slutt. Vinneren får det store påskeegget!


Sjanger: Selskapsspill

Antall spillere: 2-5

Språk: Norsk

Aldersgruppe: 8+

Spilletid: 30-60 minutter

KJØP NÅ

499,- / 399,- KR

Ticket to Ride har blitt en stor familiefavoritt siden det kom ut i 2004. Med sine elegante og enkle regler, kan Ticket to Ride læres på få minutter. Som spillere samler dere kort av ulike typer togvogner, som så brukes til å legge togbaner gjennom Nord-Amerika. Jo lengre strekning du legger, desto flere poeng til deg.

 

I tillegg vil dere forsøke å fullføre hver deres oppdrag, om å legge toglinjer mellom bestemte byer. Selv om dere har hver deres destinasjoner kan det likevel hende flere vil konkurrere om de samme strekningene, så her gjelder det å være smart. Det kan være lurt å ikke være så åpenbar om hvor du er på vei - plutselig har noen lagt sin egen toglinje akkurat der du hadde tenkt å legge din, for å stenge veien for deg!

 

Dette brettspillet er enkelt å sette seg inn i, morsomt, og gir akkurat nok småkrangling til at det er det perfekte spillet å spille med familien. Spenningen kommer i form av å bli tvunget til å balansere grådighet og frykt - trekke flere kort, eller begi deg ut på et nytt oppdrag; eller miste en kritisk strekning til en rival.

 

Med sine tallrike priser og ulike varianter, har Ticket to Ride blitt selve begrepet på et "gateway"-spill. Det er enkelt nok for hvem som helst å sette seg inn i, og med nok action og spenning til å holde både nye og erfarne spillere engasjerte hele veien.

 

Bestill Ticket to Ride her.

Sjanger: Lagspill/ordspill

Antall spillere: 3-8

Språk: Norsk

Aldersgruppe: 10+

Spilletid: 15-45 minutter

KJØP NÅ

249,- / 199,- KR

Decrypto er en variant av Codenames, et annet brettspill i påskekampanjen vår, men med noen tvister som gjør det akkurat annerledes nok til at det kan rettferdiggjøres å eie begge. For de er begge fantastisk gode brettspill!

 

Spillet deler spillerne i to lag. Begge lag har som oppgave å gjette de kodede beskjedene som blir gitt av lagkameratene deres, samtidig som dere er ute etter å knekke kodene dere fanger opp fra motstanderlaget.

 

Hvert lag får utdelt fire kodeord som hver seg representerer et tall fra en til fire, og målet er å avsløre kodeordene til det andre laget. Hver runde velger dere en person på hvert lag som trekker en tresifret kode fra 1-4. Denne personen må deretter gi tre hint, i form av enkeltord, som skal få lagkameratene til å forstå hvilke tre kodeord, og dermed hvilken tallkode, det er snakk om denne runden. Tenk på det som en form for Alias, bortsett fra at hver runde gir deg de samme ordene, som du stadig må finne nye måter å formidle til laget ditt.

 

Det som derimot er utfordringen, er at hintene du gir må være vage og obskure nok til at motstanderlaget ikke kan plukke opp på hva kodeordene deres kan være, men fortsatt så tydelige at ditt eget lag klarer å gjette riktig!

 

Decrypto er et utrolig godt selskapsspill, som sitrer av spenning, og som passer utmerket både til nye spillere og de som har spilt mange brettspill tidligere.

 

Bestill Decrypto her.

Sjanger: Abstrakt/familiespill

Antall spillere: 2-4

Språk: Norsk

Aldersgruppe: 8+

Spilletid: 30-45 minutter

KJØP NÅ

499,- / 399,- KR

I Azul er dere utvalgt blant landets beste flisleggere, til å dekorere veggene i et palass med portugisiske mosaikkfliser. På din tur må du velge ut fliser fra forskjellige fabrikker, som du så legger i bestemte mønstre på brettet ditt. Du blir gitt poeng for hvordan du plasserer dine fliser, for mønstrene de danner og for å fullføre hele sett. Men pass på at du ikke tar for mange fliser, da ubrukte og "ødelagte" fliser kan gi deg minuspoeng.

 

Azul er et abstrakt brettspill med mye strategisk tenkning. Typisk er at du planlegger mange trekk i forveien, og så gjør plutselig en av medspillerne dine noe uforutsett, og hele planen blir ødelagt. Det som er så flott er at spillet likevel er svært lett å lære! Men med flere spill ser du stadig nye muligheter, og vil raskt bli en strategisk ekspert. Når dere til slutt ønsker en større utfordring, kan dere snu brettet, for en høyere vanskelighetsgrad!

 

Det har de siste årene kommet flere varianter av Azul, som absolutt burde prøves om den originale utgaven faller i smak: Summer Pavilion og Stained Glass of Sintra.

 

Bestill Azul her.

Sjanger: Lagspill/ordspill

Antall spillere: 4-8

Språk: Norsk

Aldersgruppe: 10+

Spilletid: 15 minutter

KJØP NÅ

249,- / 199,- KR

Codenames er spillet for deg som vil være en hemmelig agent! Dere deles opp i to lag og hvert lag velger en blant seg til å være denne rundens spionsjef - lagets M, for å snakke i James Bond-referanser. Før runden starter legger dere opp et brett bestående av 5 x 5 kort, som viser tilfeldige ord. Ordene representerer kodenavn til spioner ute i felten, men dere vet ikke hvem som er deres egne, og hvem som er motstandernes - jobben deres er å skille venn fra fiende, og hente hjem deres egne!

 

Spionsjefene er de eneste som får vite hvilke ord som tilhører hvert lag, og deres oppgave blir å gi sitt lag hint i form av enkeltord som peker på hvilke kodenavn som tilhører dere. Her må spionsjefen være kreativ. Gjør hintet at laget gjetter et kodenavn som tilhører det andre laget, så får de poeng! Det første laget som finner alle sine agenter vinner spillet.

 

Vi har skrevet om Codenames tidligere, som et flott tips til en sosial spillkveld. Det er et supert om dere vil ha et morsomt og engasjerende lagspill, som ikke er alt for avansert.

 

Bestill Codenames her.

Sjanger: Familiespill/mysterieløsing

Antall spillere: 3-7

Språk: Norsk

Aldersgruppe: 10+

Spilletid: 35-45 minutter

KJØP NÅ

449,- /  359,- KR

Noen har blitt drept! Og i spillet Mysterium, kommer den avdøde tilbake som et spøkelse, for å hjelpe de andre spillerne - en gruppe åndemedier - å finne ut hvem, hva og hvordan. Spøkelset kan imidlertid kun kommunisere til mediene i form av drømmer - bildekort hen deler ut, som må tolkes av spillerne. Spøkelset har kun et begrenset antall av disse kortene tilgjengelig til enhver tid, så ha et åpent sinn, og vær forberedt på å måtte gjøre noen ganske intrikate tolkninger!

 

Mysterium er et engasjerende familiespill, med et gjennomført og svært pent tema. Spillet blander elementer fra Cluedo! og Dixit, og siden det bygger på assosiasjonslek vil det ha stor variasjon basert på hvem dere spiller med. Et realt påskemysterium venter dere, med moro for alle og enhver!

 

Bestill Mysterium her.