9 titler vi anbefaler til PRIDE

Outland feirer Pride | 9 titler vi anbefaler at du leser

Vi i Outland vil feire Pride i hele juni - en fest som hyller at vi kan være akkurat de vi er, og være stolte av det. Dette gjør vi ved å gi oppmerksomhet til historier og fortellere som representerer mangfold og kjærlighet, og løfter frem et utvalg bøker, tegneserier og manga som vi elsker, og som forhåpentligvis kan være til glede og inspirasjon for flere.

 

Les om noen av årets favoritter hos oss under, og se hele det fargerike utvalget i nettbutikken vår!

 


 

Aldersgruppe: Voksne

Forfatter: TJ Klune

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

249,- / 211,65 KR

Linus lever et stillferdig, enslig liv. Som saksbehandler hos Departementet ansvarlig for magisk ungdom, bruker han dagene på å holde tilsyn over barn i myndighets-sanksjonerte barnehjem sitt velbefinnende. Når Linus uventet blir påkalt av Ekstrem øvre ledelse, blir han gitt et merkelig og høyst klassifisert oppdrag: Reis til Marsyas Island barnehjem, hvor seks barn holder til: en gnom, en fe, en wyvern, en uidentifiserbar grønn blobb, en var-pomeranian, og antikrist. Linus må finne ut hvorvidt det er sannsynlig at de skal forårsake verdens undergang.

 

Det er noe spesielt med denne boken som får serotonin-nivået til å skyte i været. Det kan være de merkelige barna, den usedvanlige vergen deres, eller Linus selv som jobber hardt for at alle bare skal ha det bra. Boken handler om å akseptere det ukjente og uvanlige, om uventede familiebånd, og er perfekt om du vil ha noe rolig og lett med en klype kjærlighet.

 

Bestill The House in the Cerulean Sea her.

Aldersgruppe: Voksne

Forfatter: Everina Maxwell

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

159,- / 135,15 KR

Winter's Orbit er en glitrende space opera om to menn som må navigere gjennom et livsfarlig diplomatisk minefelt og forhindre interplanetarisk krig - og i hjertet av det hele rører et mordmysterium.

 

Her vil du få gripende karakterskildringer, neglebitende intriger, en fascinerende og glimrende konstruert verden, og, ikke minst, en slow-burn romanse! Perfekt for dere som har likt Red, White & Royal Blue og A Long Way to a Small, Angry Planet.

 

Bestill Winter's Orbit her.

Aldersgruppe: Voksne

Forfatter: Kate Elliott

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

159,- / 135,15 KR

Helstøpt space opera med et stort og uforglemmelig persongalleri, og en kvinnelig hærfører som går Aleksander den store en høy gang. Unconquerable Sun er skummelt ambisiøs, men Kate Elliott lykkes på alle punkter. Humor og alvor, spektakulær kamp i verdensrommet og politisk drama, galaktiske konspirasjoner og sterke karakterskildringer; alt serveres i akkurat passe porsjoner.

 

En soleklar anbefaling til alle som liker et storslått epos, uansett sjanger.

 

Bestill Unconquerable Sun her.


Aldersgruppe: Ungdom / unge voksne

Forfatter: K. O'Neill

Format: Paperback

Språk: Norsk

KJØP NÅ

149,- KR

Den heltemodige prinsesse Amira har satt seg fore å redde prinsesse Sadie ned fra det høye tårnet hun er sperret inne i. Men Sadie er ikke så sikker på om hun egentlig vil bli reddet - utenfor tårnet lurer farer og en mystisk stemme som forteller henne at hun ikke har noe ute i den store verden å gjøre. Amira klarer likevel å overbevise Sadie om at det er på tide å oppleve verden og sammen legger de to ut på eventyr for å finne andre mennesker i nød som kan trenge en prinsesse i skinnende rustning.

 

Dette er en varm og vakker fortelling om to prinsesser som prøver å finne en måte å leve lykkelig i alle sine dager på - sammen! Serien tar et godhjertet og humoristisk oppgjør med kjente kjønnsroller innenfor eventyrsjangeren, og egner seg godt for barn og unge.

 

Bestill Prinsesse Prinsesse her.

Aldersgruppe: Ungdom / unge voksne

Forfatter: Alice Oseman

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

189,- / 160,65 KR

Gutt møter gutt. De blir venner. De forelsker seg. Heartstopper handler om livet, kjærligheten, og alt som skjer i mellom i en tenårings vanlige hverdag.

 

Charlie og Nick går på samme skole, men har aldri møtt hverandre, helt til de en dag sitter ved siden av hverandre i klasserommet. De blir raskt gode venner, men den stille og sjenerte Charlie drømmer om at de også skal bli noe mer. Han er riktignok rimelig sikker på at han ikke har en sjanse, men kanskje Nick er mer interessert i Charlie enn han tror?

 

Så langt er det utgitt fire bøker i denne nydelige lille tegneserien, og en britisk TV-serie er under produksjon for Netflix.

 

Bestill Heartstopper her.

Aldersgruppe: Ungdom / unge voksne

Forfatter: Trung Le Nguyen

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

219,- / 186,15 KR

Livet er ikke noe eventyr. Men Tiên setter fortsatt pris på å lese favoritthistoriene sine med foreldrene, fra bøkene han låner på biblioteket. Det er vanskelig nok å kommunisere med foreldrene dine som barn, men Tiên har ikke engang de riktige ordene, for foreldrene sliter med engelsken sin. Er det et vietnamesisk ord for det han går gjennom? Finnes det en måte å fortelle dem at han er homofil?

 

The Magic Fish er en rørende historie om familie, vennskap og tilhørighet, fortalt gjennom 13 år gamle Tiên som ikke vet hvordan han skal komme ut til foreldrene sine. Tiêns indre konflikt blir flott flettet sammen med de vietnamesiske eventyrene han leser sammen med sin mor. En hjelp for andre som kanskje også, i likhet med Tiên, sliter med å finne de riktige ordene til å fortelle sin historie.

 

Bestill The Magic Fish her.


Aldersgruppe: Ungdom / voksne

Forfatter: Rihito Takarai & Venio Tachibana

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

219,- / 186,15 KR

Seven Days handler om to gutter som best kan kalles bekjente. Yuzuru er en desillusjonert student som hører et rykte om at Tōji, en populær student på skolen, godtar alle som ber ham ut. I løpet av en uke, fra mandag til søndag, har vedkommende sjansen til å vinne Tōjis hjerte, men så langt har ingen lyktes. Ved et tilfeldig møte, spør Yuzuru halvhjertet Tōji om han vil gi ham et forsøk, og til hans overraskelse takker Tōji ja.

 

Her fortelles det en søt romanse mellom to gutter som aldri har vurdert det å falle for det samme kjønn, og de spennende følelsene som kommer med noe nytt og ukjent. Tegningene sjarmerer deg inn i en følsom, rørende historie hvor indre konflikt og tanker skildrer deler av handlingen. Gjennom Yuzuru og Tōji vil du kunne oppdage forelskelse og ukjente følelser for første gang.

 

Bestill Seven Days: Monday–Sunday her.

Aldersgruppe: Ungdom / unge voksne

Forfatter: Mira Ong Chua

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

199,- / 169,15 KR

Leo har stjålet hjertene til alle på Princess Andromeda Academy, men hun går kun på date med den som klarer å slå henne i et kappløp. Så langt har ingen lykkes, helt til den mystiske Vega dukker opp, og stjeler Leos motorsykkel, Bethany!

 

Plutselig er det Leo som må følge Vegas spilleregler for å få sin kjære Bethany tilbake, og det viser seg å være ganske så vanskelig. Lettere blir det ikke når de to begynner å falle for hverandre. Roadqueen er en herlig romantisk komedie, som er full av fart og spenning fra første til siste side!

 

Bestill Roadqueen her.

Aldersgruppe: Ungdom / voksne

Forfatter: Mone Sorai

Format: Paperback

Språk: Engelsk

KJØP NÅ

169,- / 143,65 KR

Asahi og Mitsuki, et usannsynlig par, har gitt hverandre et løfte: De har lovet å gifte seg med hverandre, så snart de har reist verden rundt. Og mens de reiser fra land til land, fører menneskene, kulturene, og maten de spiser dem begge nærmere hverandre.

 

For, tross alt, de lærer ikke bare om verden; de treffer nye venner, gamle venner, og oppdager nye ting om seg selv og hverandre i denne koselige reisen mot å bli stolt av den man er.

 

Bestill Our Not-So-Lonely Planet Travel Guide her.


 

Vi håper denne lille samlingen bøker, tegneserier, og manga kan være en kilde til inspirasjon og glede for mange, både i anledning Pride og ellers. Disse og flere titler kan du se i vår Pride-katalog her, i tillegg til at du kan lese våre anbefalinger fra Pride i fjor.

 

Gledelig Pride til dere alle!