5 Valentinsgaver utenom det vanlige ❤️

Leter du etter idéer for mer personlige og kreative valentinsgaver? For deg som er lei av det vanlige maset om blomster og smykker og trenger noen tips, har vi i Outland et stort utvalg litt annerledes gaver for litt annerledes par.

 

Under finner du en liste over 5 håndplukkede valentinsgave-tips som vil sette den rette stemningen - med mer tid til moro og kjærlighet, og mye mindre stress.

 

Velg blant et brettspill for to, flotte samleobjekter og merchandise fra favorittseriene deres, inspirerende lesestoff eller hobbybøker, så er du sikret en valentinsgave litt utenom det vanlige.


Forfatter: Makoto Shinkai

Format: Paperback

Språk: Engelsk

ISBN: 9780316558556

KJØP NÅ

126,65 KR

Ikke la deg lure av at historien høres ut som en klisjé. Your Name er en kraftfull fortelling om savn og nostalgi, og den ubeskrivelige følelsen av å lengte etter noe du ikke helt vet hva er.

 

De fleste som har en liten interesse for japansk populærkultur (og mange som ikke har det) fikk nok med seg Makoto Shinkais animasjonsmesterverk Kimi no na wa, eller Your Name, da den kom på kino i 2016.

 

Ikke like mange vet at den også er utgitt som light novel (illustrert roman), og som manga (japanske tegneserier)! De er begge minst like magiske som filmen, og vil være en perfekt valentinsgave til han eller henne som elsker en litt tårevåt kjærlighetshistorie.

 

Mitsuha bor i en fjellandsby i Japan. Hun er lei av landlivet, og i drømmene sine lever hun det ukjente livet til en skolegutt i Tokyo. Samtidig drømmer Taki at han er en jente ute på landet. Når de innser at de lever hverandres liv i drømmene sine, begynner en magisk reise.

 

Your Name er en skildring om ekte kjærlighet som er helt utenom det vanlige, men som vil resonnere hos alle.


Spilltid: 60-120 min

Spillere:  2

Språk: Engelsk

ISBN: 843002100008

KJØP NÅ

539 KR

Hopp over filmen, og ta en romantisk date over et brettspill for to i stedet: Fog of Love er nettopp et sånt herlig og originalt spill, og perfekt som en valentinsgave dere kan gjøre sammen.

 

Dere lager hver deres karakter, som møtes, blir forelsket, og må håndtere utfordringene med å få et litt uvanlig forhold til å fungere. Spillet antar (nesten) aldri kjønn, og er LGBTQ-vennlig.

 

Å spille Fog of Love er som å være i en romantisk komedie i brettspillform: en berg-og-dalbane av pinlige situasjoner, mye latter, og vanskelige valg og kompromisser. Og akkurat som i et ekte forhold vil dere ikke nødvendigvis ha like mål. Kanskje er du villig til å forandre deg, eller er du sta og står på ditt?

 

Det er en lang liste med ting vi i Outland elsker ved dette spillet, men et ekstra salgspunkt for oss er at det så enkelt kan spilles rett ut av boksen, uten å måtte lese lange bruksanvisninger først! Spillet er pakket med innebygd veiledning, som lærer dere reglene underveis, slik at dere kan starte daten med én gang.

 

Lykkelig i alle sine dager er aldri en garanti. Men uansett hva forholdet deres avdekker om hverandres karakterer (og kanskje litt om dere selv), er det reisen som er viktig, og dere vil alltid ende opp med en historie full av overraskelser som etterlater smil og latter.


Forfatter: Brian K. Vaughan

Format: Paperback

Språk: Engelsk

ISBN: 9781607066019

KJØP NÅ

92,65 KR

Saga blir omtalt som “Star Wars møter Game of Thrones”, og har ingen problemer med å stå på lik linje som disse kjempene innen science fiction- og fantasy-epos, inkludert Ringenes Herre.

 

Av og til kommer det noen virkelig store tegneserier, som skyter som Amors piler gjennom alle våre ansatte, og som vi ikke klarer å slutte å snakke om. Saga er en av dem - noe av det aller beste som har kommet av amerikanske tegneserier de siste 10 årene, og er en valentinsgave som bare vil vokse jo lengre dere leser.

 

Saga er skapt av Brian K. Vaughan og Fiona Staples, og er en storslått space opera/fantasy-tegneserie, som forteller historien om en slags moderne Romeo og Julie i verdensrommet.

 

Alana og Marko - et usannsynlig par fra motstridende sider av en lang galaksedekkende krig mellom utenomjordiske raser - har desertert, mens de strever med å ta vare på sin nyfødte datter. Men kjærligheten skal seire, tross alle odds!

 

Tegneserien har vunnet både Eisner og Harvey Award for beste pågående tegneserie, henholdvis 3 og 4 år på rad, med en lang rekke tilleggspriser til skaperne for både beste manus og illustrasjon.

 

Det er ikke så mye mer vi vil si om Saga, annet enn at det er sjeldent en tegneserie blir en umiddelbar klassiker som denne. Men når det skjer må du sørge for å kjøpe den- Vi mener, gi den som valentinsgave til kjæresten din.. Eh, samma det, bare les den.


Forfatter: Ryan North

Format: Paperback

Språk: Engelsk

ISBN: 9781101983300

KJØP NÅ

169,15 KR

Når vi likevel snakker om Romeo og Julie: Hva om de aldri møttes? Hva om Julie ble skikkelig bøff, i stedet for å sitte og sture i slottet? Hva om de slo seg sammen for å ta kontroll over Verona med kule mechadrakter?!

 

Romeo and/or Juliet, av Ryan North, er en “choose-your-own-adventure”-aktivitetsbok av Shakespeares klassiker, der dere bestemmer hvor handlingen går, mens dere leser! En kreativ valentinsgave, til en romantisk kveld med høytlesning.

 

Fullpakket med dramatiske veiskiller, morsomme puslespill, hemmelige overraskelser, håpløse ordspill, og mer enn en milliard mulige handlingstråder, gir Romeo and/or Juliet dere en ny opplevelse for hver gjennomlesning.

 

Uansett hvordan deres versjon utspiller seg, garanterer vi masser av romanse, storslåtte kampscener, og mer enn nok av tvilsomme beslutninger tatt av veldig emosjonelle tenåringer.


Forfatter: Becky Chambers

Format: Mellomstor Paperback (B)

Språk: Engelsk

ISBN: 9781473619814

KJØP NÅ

118,15 KR

Gi denne boken som en unik valentinsgave til noen du er glad i som trenger en feelgood leseropplevelse om alvorlige ting, eller til andre som trenger et friskt pust av nye perspektiver.

Kritikerroste The Long Way to a Small Angry Planet er en moderne science fiction-fortelling, pakket med spennende og mangfoldige karakterer - og forhold.

 

På flukt fra sitt gamle liv, slår Rosemary Harper seg sammen med mannskapet på romskipet the Wayfarer, en samling karakterer fra alle slags raser og kaster, og følger dem på deres ymse oppdrag gjennom galaksen.

 

I kontrast til mange andre bøker i science fiction-sjangeren, handler The Long Way to a Small Angry Planet mer om karakterutvikling, enn episk handling og eventyr. Blant en rekke kritikere har boken blitt omtalt som en dyp tour de force, som takler politikk og kjønnsproblematikk med forfriskende optimisme.

 

En moderne feelgood-fortelling om identitet, kjønnsfluiditet, multikulturalisme, og uortodokse seksuelle forhold.


Vi håper du likte listen vår, og oppfordrer deg til å finne mer inspirasjon i nettbutikken, eller i en av våre fysiske butikker, hvor våre dedikerte ansatte mer enn gjerne gir sine valentinsgave-tips og -anbefalinger (sa noen Harry Potter-merchandise?).

 

For å være sikret leveranse innen valentinsdagen, ber vi deg bestille senest innen 7. februar. Lykke til, og ha en hjertelig god valentinsdag!

© 2018 Outland. Alle rettigheter reservert.