A Song for a New Day

  • Format: Paperback
  • Språk: Engelsk
  • Sjangere: Dystopi, LGBT, Science-Fiction
  • Slippdato: 4. mar. 2021
  • Forlag: Head of Zeus

Sarah Pinsker kunne ha saksøkt året 2020 for plagiat.

Det er blitt en klisjé å hevde at en forfatter "forutså" pandemien. Med tanke på hvor mange bøker som gis ut i løpet av et år så er det ikke underlig at noen treffer sin tid bedre enn andre, men A Song For a New Day skiller seg klart ut. Det er ikke pandemien som gjør boka bra, men det er liten tvil om at det setter en ekstra spiss på opplevelsen å lese den akkurat nå i pandemiens tid. Det er virkelig uncanny hvordan forfatteren gang på gang treffer spikeren på hodet med sine beskrivelser av et sosialt distansert liv i et sosialt distansert, postapokalyptisk, samfunn.

Boka handler også i høyeste grad om kunst og kreativitet, og særlig musikk. Forfatteren er sanger og låtskriver, og jeg ble imponert over hvor godt hun beskriver musikk og konsertopplevelser. Det er lenge siden jeg gikk på konserter og ivrig søkte etter ny musikk, men jeg kjente at noe av den nysgjerrigheten våknet til live mens jeg leste.

Som science fiction er denne boken av den myke sorten. Det er riktignok en kamp på gang mellom deler av befolkningen og en autoritær overmakt, men det utarter sjelden til vold. Det er mennesker og verdensbygging som står i fokus, og de mest intense konfliktene er interne. Spenningen ligger i hvordan hovedpersonene utvikler seg og takler de unike utfordringene som en ny verdensordning utsetter dem for.

Jeg kan godt forestille meg at mange vil være skeptiske til å lese en fortelling som er såpass gjenkjennelig i en tid vi helst bare vil bli ferdig med, men jeg opplevde faktisk boka som oppløftende og optimistisk. A Song For a New Day er en av de beste bøkene jeg har lest på lenge og jeg anbefaler den varmt, også til lesere som ellers styrer unna science fiction.

- Tomas, kategorisjef.

kr  50,70

Ikke medlem

kr  169

Kjøp på nett og få varen sendt hjem

Varen er tilgjengelig for bestilling.
'In A Song for a New Day , liberty and creative endeavour are compromised by political and socioeconomic reality. Pinsker presents a frighteningly real near-future US [and] movingly charts...
A Song for a New Day 1
A Song for a New Day 1

'In A Song for a New Day, liberty and creative endeavour are compromised by political and socioeconomic reality. Pinsker presents a frighteningly real near-future US [and] movingly charts Rosemary's coming-of-age story as her world and Luce's collide' Guardian

BEFORE
Luce is on the road. Success is finally within grasp: her songs are getting airtime; the venues she's playing are getting larger. But mass shootings, bombings and now a strange contagion are closing America down around her...

AFTER
Rosemary is too young to remember the Before. She's grown up in a world where proximity to others is not only unusual, it is also illegal. Life as she knows it is entirely online, virtual. But now she's on the road, in the real world, searching for something that, until a few weeks ago, she never knew existed.

SKU
9781800243859
Sjangere: Dystopi LGBT Science-Fiction
Detaljer
SKU 9781800243859
Antall Sider 384
Språk Engelsk
Subsjanger: Apokalyptisk, LGBT
Sjanger Dystopi, LGBT, Science-Fiction
Format Paperback
Utgiver Head of Zeus
Opprinnelsesland : Storbritannia
Forfattere Sarah Pinsker
Avansert Format Paperback: B-Format (M)
Aldersgruppe Voksen